La Guàrdia Civil traslladarà el detingut a Manuel per a reconstruir el crim

Jorge Ignacio Palma nega haver assassinat la jove i diu que va morir de manera accidental després d'una nit de sexe i drogues.

L'habitatge de Manuel (Ribera Alta) on residia el detingut i on se li per la pista a la víctima
L'habitatge de Manuel (Ribera Alta) on residia el detingut i on se li per la pista a la víctima / Manuel Bruque (Efe).

La Guàrdia Civil té previst desplaçar Jorge Ignacio Palma, l'autor confés de l'esquarterament de Marta Calvo, a Manuel (Ribera Alta), per a efectuar una reconstrucció dels fets al domicili on residia el detingut. En aquesta vivenda se li va perdre la pista a la jove el passat 7 de novembre.

El detingut es troba a la Comandància de la Guàrdia Civil de València, on ha passat la nit després que aquest dimecres s'entregara a la caserna de Carcaixent (Ribera Alta). Els experts en homicidis l'han interrogat durant més de cinc hores. En la declaració, ha dit que no va matar la jove, sinó que va morir de manera accidental després d'una nit de sexe i drogues. Manté que va esquarterar el cadàver i es va desfer d'ell amb bosses de fem en diversos contenidors. 

L'habitatge del detingut ja ha sigut inspeccionat per agents de l'Equip Central d'Inspeccions Oculars (ECIO) de Madrid i del laboratori de criminalística de València. Segons fonts de la investigació, la casa va ser netejada a conciència amb líquids abrasius.

La reconstrucció dels fets sol ser un tràmit habitual abans que s'acorde el pas de l'investigat a disposició judicial. Aquest s'ha de produir en el termini màxim de 72 hores des de la detenció, que expira el dissabte.

En paral·lel la Guàrdia Civil continua aquest dijous la cerca de les despulles de la jove per les serres de Manuel i l'Olleria i també per diferents abocadors i plantes de tractament de residus com ara les de Dosaigües, Quart de Poblet i Manises. Dimecres ja escorcollaren la de Guadassuar (Ribera Alta), que va paralitzar preventivament l'activitat durant unes hores sense que es trobara cap rastre de Marta.

Una conducta incriminatòria

Tots els indicis apuntaven a Jorge Ignacio Palma des de de la desaparició de Marta Calvo. Un missatge de WhatsApp de la jove a sa mare la ubica el dia de la desaparició al domicili del detingut. Aquest però va negar a la mare de la víctima haver-la vist. Tres dies després de la desaparició, es va desfer del mòbil i del seu vehicle. Passaren més de vint dies fins que es va entregar a la Guàrdia Civil.

Jorge Ignacio Palma arrossega diversos antecedents policials, entre els quals hi ha una detenció per narcotràfic a Itàlia, i ha sigut investigat per l'estranya mort d'una prostituta de Russafa, segons ha informat Las Provincias. Presumptament va abandonar la víctima agonitzant després d'una possible intoxicació per cocaïna. 

Oltra: és violencia masclista

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, considera que la mort de Marta Calvo s'hauria de considerar un cas de violència masclista, "perquè forma part de les agressions a les dones pel fet de ser dones". El distingeix, però, de la violència de gènere, perquè en aquest cas l'exerceix la parella o exparella.

Concentracions de rebuig a Estivella i Manuel

La localitat natal de Marta Calvo, Estivella (Camp de Morvedre), ha mostrat suport a la família i ha convocat per a les 18:00 hores una concentració de rebuig per aquest nou crim de violència masclista. La iniciativa s'ha aprovat per unanimitat en un ple extraordinari d'urgència que es va celebrar el dimecres. 

També a Manuel, lloc on presumptament s'ha comés l'assassinat, s'ha convocat una concentració de rebuig davant de les portes de l'Ajuntament a les 20:00 hores. El consistori se suma a la convocatòria, realitzada pel club Dones de Manuel amb Mirada Lila. L'alcaldessa, Pura Atienza, ha assenyalat en Les notícies del matí que “la gent del poble està un poc desbordada pel gran dispositiu policial desplegat allí i que esperen que prompte torne la situació a la normalitat que caracteritza Manuel”.

També et pot interessar

stats