La Guàrdia Civil trasllada a València el comandant de Paiporta acusat d'ordenar trencar les cames a l'alcaldessa

El comandament, que ja va ser suspés per vexacions a la primera edil, continuarà en actiu mentre s'investiga el cas.

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, aquest dijous
L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, aquest dijous / À Punt NTC.

La Guàrdia Civil ha ordenat el trasllat provisional a la Comandància de València del comandant de Paiporta (Horta Sud), Eduardo Aranda, implicat en un presumpte cas d'amenaces contra l'alcaldessa del municipi, Isabel Martín, de Compromís.

El trasllat es produeix després que l'Institut Armat ha obert una investigació interna per una gravació de juny del 2018 durant una xarrada amb subordinats, que ara ha publicat Eldiario.es, en les quals suposadament Aranda ordenar "trencar les cames" a l'alcaldessa.

Aquest dijous els representants de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i al Senat, Carles Mulet, han demanat la compareixença de la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, per a donar explicacions sobre aquestes presumptes "amenaces" i "desqualificatius masclistes".

El comandant, que arrossega una suspensió de tres mesos el 2019 per vexacions contra aquesta alcaldessa, continuarà treballant de manera provisional en dependències de València mentre s'investiga el cas.

Aranda també està imputat per un jutjat militar per haver frenat una investigació interna per una presumpta estafa amb màscares durant el confinament.

També et pot interessar

stats