La Guàrdia Civil sospita que l’assassí masclista de Moraira va matar la dona a la immobiliària

La dona assassinada va estar en el sistema VioGén, però ja no hi estava quan es produïren els fets.

Imatge de portada: L'autor confés entra en la immobiliària acompanyat per la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil sospita que l’autor confés del crim masclista de Moraira va matar la dona dins de la immobiliària de què era copropietari i que, posteriorment, va traslladar el cadàver als contenidors en què el van trobar dilluns. Durant tot el matí els agents han escorcollat el negoci de l’home, de 59 anys, i el domicili on vivia amb la víctima, de qui era parella, per a intentar aclarir les circumstàncies del crim i fer una reconstrucció dels fets. En acabar, han traslladat l’acusat al quartell de la Guàrdia Civil de Teulada, on està a l’espera de passar a disposició judicial. 

 

Els agents busquen també l’arma homicida, un ganivet amb què el detingut va degollar la dona. El cadàver el trobaren dins d’un contenidor de fem soterrat en una zona residencial de la localitat. La víctima, de 36 anys, va morir degollada i presentava ferides per arma blanca als avantbraços, fet que mostraria signes de defensa per part d’ella.

La dona assassinada va estar registrada en el sistema de protecció VioGén per a dones que pateixen violència de gènere, però ja no hi estava quan es produïren els fets. "En el moment de cometre's l'assasinat ja no hi havia cap orde de protecció perquè no estava en vigor", ha explicat la subdelegada del govern espanyol a Alacant, Araceli Poblador. 

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha confirmat que la víctima tenia una demanda d'allunyament sobre l'agressor però que s'havia sobresegut. “Quan passe tot analitzarem les coses i veurem què ha passat”, ha declarat. De moment, ha destacat que el cas està sota secret de sumari.

Un jutjat va absoldre de maltractament al detingut després que no declarara la víctima

Un jutjat penal de Benidorm va absoldre l'octubre passat d'un delicte de maltractament el detingut per matar la seua parella per falta de proves, després que la víctima no declarara en el juí. Aquesta tampoc va voler interposar la denúncia contra el company en el moment dels fets, al juny d'enguany.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el detingut no tenia actualment en vigor cap orde d'allunyament sobre la víctima, si bé sí que n'hi havia un antecedent. El jutjat va incoar la causa en rebre un atestat de la Guàrdia Civil després que un veí alertara la Policia Local de Teulada, que es va personar en l'habitatge de la parella la matinada del 30 de juny. El veí va denunciar que l'autor confés del crim masclista havia colpejat a la cara la parella. No obstant això, la víctima no va voler interposar una denúncia i va fer ús del dret de no declarar contra ell.

Diverses institucions valencianes, com ara les Corts, el Consell o la delegació del govern espanyol han convocat al migdia concentracions en senyal de condol i repulsa pel crim. També s'hi han afegit diversos ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats