La Guàrdia Civil rescata un muntanyenc valencià en un pic a Cantàbria

El senderista, de 48 anys, es trobava a 1.500 metres d'altura i va demanar auxili al no poder continuar-hi a causa de les condicions meteorològiques

Rescat del montanyer a Tresviso
Rescat d'un muntanyenc a Tresviso / Guàrdia Civil
20 d'agost 2021 - 12:42

El Grup de Rescat i Intervenció de Muntanya de la Guàrdia Civil a Potes va rescatar dijous a la nit un muntanyenc valencià que s'havia quedat a 1.500 metres en els voltants del Cueto la Cerralosa, a Tresviso (Liébana). El rescatat, de 48 anys, es trobava en perfecte estat, segons han detallat en un comunicat.

L'avís d'emergència es va rebre a les 18:30 de dijous, moment en què el 112 de Cantàbria va informar la Guàrdia Civil de les dificultats d'aquest senderista enmig de la ruta que feia a Tresviso. El mateix muntanyenc va confirmar que no podia continuar a causa de l'orografia de la zona, amb canals pronunciats, i de la boira existent.

Els especialistes de la Guàrdia Civil activaren el rescat i van haver de fer a peu més d'una hora de trajecte per a arribar on era el muntanyenc. Des de la cota 900 hi havia boira i el terreny es trobava esvarós. La boira va complicar l'avanç dels rescatadors de la Guàrdia Civil que, finalment, van aconseguir ajudar el senderista. El rescat va conclure a les 22.30 hores. Aquest ha sigut el quart que ha fet la Guàrdia Civil a la zona en els últims dies.

També et pot interessar

stats