La Guàrdia Civil rescata un caro a Barxeta i investiga un home per delicte contra la fauna

L'au rapinyaire estava ferida al cap per haver-se colpejat contra una tanca que li impedia volar en llibertat 

La Guàrdia Civil rescata un caro ferit
La Guàrdia Civil rescata un caro ferit / Guàrdia Civil

El Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Vallada ha rescatat a Barxeta un caro que es trobava ferit al cap després de colpejar-se contra una tanca que li impedia volar en llibertat. Arran d'aquests fets l'institut armat ha investigat un home per un delicte relatiu a la protecció de la flora, fauna i animals domèstics.

El passat 22 de març, el Seprona realitzava una inspecció en una explotació agropecuària al terme municipal de Barxeta, en el marc de l'operació Antitox. Durant les tasques, els agents van intervindre un cep metàl·lic, dues gàbies com a parany i tres llaços de cable d'acer que mancaven dels indicatius de legalitat, així com un medicament veterinari anomenat Supona. Sobre aquest existeix una alerta de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris que demana la retirada de tots els lots.

Quan els investigadors van aprofundir en l'interior de les instal·lacions van localitzar una au rapinyaire nocturna de l'espècie caro comuna. A simple vista, els agents van poder observar que l'animal presentava lesions al cap. L'ocell s'ha entregat al centre de recuperació d'espècies del Saler, on els veterinaris van informar els investigadors que tenia símptomes d'hipotèrmia i ferides al cap i al bec. Li han practicat les cures necessàries perquè es pose bé i puga tornar a introduir-se en el seu hàbitat.

El propietari de l'explotació on trobaren l'animal és un home de quaranta-sis anys. La Guàrdia Civil ha posat en coneixement de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica les infraccions per les quals se l'investiga. L'han denunciat també davant la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per posseir el medicament veterinari sobre el qual existeix una alerta de l'Agència Espanyola de Medicaments.

També et pot interessar

stats