La Guàrdia Civil rescata 46 tortugues i crancs vius en un equipatge a l’aeroport d’Alacant

L’investigat s’enfronta a una pena de presó de fins a un any pel maltractament animal i de fins a dos per tràfic il·legal

Diverses tortugues i crancs de riu localitzats en l'equipatge
Diverses tortugues i crancs de riu localitzats en l'equipatge / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant investiga una persona que va tractar de pujar a un avió amb 46 exemplars de tortugues i cranc vius en l'equipatge de mà. Els animals es trobaven embolicats en plàstic o dins de carmanyoles, la qual cosa hauria pogut provocar-los l'asfíxia en poc de temps.

Els fets van ocórrer l'11 de maig a aeroport d’Alacant-Elx Miguel Hernández, quan els agents van detectar als controls de seguretat un contingut sospitós. El passatger es disposava a embarcar amb els animals en un avió amb destinació a Dinamarca. 

Davant la possibilitat que es tractara d'espècies protegides, van sol·licitar la col·laboració del Seprona per a identificar els exemplars. Els agents del servei de protecció van corroborar que es tractava d’exemplars de tortuga d'orelles roges (Trachemys scripta elegans), dues tortugues d'orelles grogues (Trachemys scripta scripta), sis tortugues de rierol (Mauremys leprosa) i trenta-set crancs de riu americans (Procambarus clarkii).

 

Una de les 46 tortugues trobades a l'equipatge, embolicada en plàstic
Una de les 46 tortugues trobades a l'equipatge, embolicada en plàstic / Guàrdia Civil

La tortuga de rierol és considerada una espècie amenaçada i forma part de les espècies silvestres en règim de protecció oficial a l’estat espanyol.

A l’investigat, un home de 64 anys, se li imputen un delicte de tràfic il·legal d'espècies protegides i un altre de maltractament animal. Els delictes de maltractament animal comporten penes de fins a un any de presó i, en els casos de tràfic il·legal d’espècies, la pena pot ser de fins a dos anys.

Els animals rescatats han sigut traslladats al centre de recuperació de fauna silvestre de la Santa Faç.

També et pot interessar

stats