La Guàrdia Civil requisa a Quatretonda més de 32.000 quilos de marihuana, la partida més gran a escala mundial

L’operació ha finalitzat amb la detenció de vint persones: nou homes i onze dones d'entre 20 i 59 anys

Part de la marihuana envasada que ha confiscat la Guàrdia Civil
Part de la marihuana envasada que ha confiscat la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha confiscat Quatretonda (la Vall d'Albaida) la partida més gran de marihuana envasada trobada fins ara a escala mundial: més de 32.000 quilograms d'aquesta droga repartits en 30.530 quilos de cabdells, 20 quilos de pol·len, 21.600 plantes en procés d'assecament i 231.200 paquets de cabdells de marihuana.

Hi ha un total de vint detinguts, nou homes i onze dones d'entre 20 i 59 anys, que formaven part d'una organització que controlava tot el procés de producció i distribució de la droga i que tenia seus a Toledo, Ciudad Real, València i Astúries.

Operació coordinada entre diferents províncies

La investigació va començar amb una inspecció de la Guàrdia Civil en diverses plantacions de cànem industrial a Villacañas (Toledo). L'empresa s'encarregava d'adquirir les plantes ja seques i les emmagatzemava en dues naus situades a la província de València. Des d'ací era on els detinguts processaven el gènere. Separaven els cabdells i els envasaven al buit en diferents formats per a enviar-los tant a llocs del territori espanyol com a països europeus, principalment Suïssa, Holanda, Alemanya i Bèlgica.

La segona inspecció va tindre lloc en la localitat d'Almagro (Ciudad Real) durant el mes d'octubre. Agents de la UOPJ de Toledo van descobrir unes 37.000 plantes distribuïdes en quatre hivernacles i en procés d'assecament. La destinació de tota la mercaderia eren també els dos magatzems de València.

I ha sigut a la província de València on la Guàrdia Civil ha intervingut 30.530 quilos de cabdells, 20 quilos de pol·len, 21.600 plantes en procés d'assecament i 231.200 paquets de cabdells de marihuana. També s'ha trobat documentació que acreditava l'existència de diverses plantacions més, maquinària per al processament, elaboració i envasament, en què destacaven sobretot dues màquines per a l'extracció del pol·len. En aquest registre han detingut 15 persones.

Finalment, la tercera i última fase de l'explotació ha consistit en una nova inspecció a Astúries. L'anàlisi de les plantes que es trobaven allí també ha donat positiu en psicoactiu. Han intervingut un total de 4.000 plantes i hi ha dos detinguts.

També et pot interessar

stats