La Guàrdia Civil prova a València nous drons submarins per a lluitar contra el narcotràfic

Poden baixar fins a cent metres de fondària i ajuden els especialistes en activitats subaquàtiques del cos armat

Els nous drons submarins ajudaran a lluitar contra els delictes de narcotràfic, entre altres / À Punt NTC

La Guàrdia Civil prova aquests dies al port de València nous equips per a lluitar contra els delictes de narcotràfic: es tracta de deu drons submarins, anomenats Rob. Poden baixar fins a cent metres de fondària i es desplacen a una velocitat de quatre nusos, uns dos metres per segon.

Aquesta nova tecnologia facilita el treball als especialistes en activitats subaquàtiques del cos armat i estarà desplegada en zones costaneres que són considerades punts d'entrada de la droga a Espanya, com València i Alacant.

La utilitat d’aquesta ferramenta és que impedirà als narcotraficants fer ús d’una tècnica coneguda com a “parasitària”, on adhereixen la droga a les quilles de les embarcacions o a les parts baixes de la línia de flotació. Detectar-la és molt complicat amb perxes i, fins ara, només s'aconseguia amb submarinistes.

L’última confiscació d’aquest tipus ha sigut un carregament de 56 quilos de cocaïna a Algesires, considerat un dels principals punts d'entrada de la droga a Espanya. Una altra via és el port de València, on precisament s'han provat els Rob per a guanyar la guerra submarina a la delinqüència i garantir la seguretat a les zones portuàries. El 80% del cost l'ha sufragat la Unió Europea; la resta, la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats