El guàrdia civil de La Manada, citat a comparéixer davant de l'Audiència de Navarra el 5 de juliol

Antonio Manuel Guerrero haurà d'explicar per què va tractar de renovar-se el passaport dilluns tot i estar en llibertat provisional.

Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil membre de "La Manada", presentant-se aquest matí davant el jutjat de guàrdia de Sevilla
Antonio Manuel Guerrero, el guàrdia civil membre de "La Manada", presentant-se aquest matí davant el jutjat de guàrdia de Sevilla / Raúl Caro (Efe)

La secció segona de l'Audiència de Navarra ha fixat per al dijous 5 de juliol, a les 14 hores, al Palau de Justícia de Pamplona, la compareixença sol·licitada pel fiscal per a estudiar el suposat incompliment per part d'un dels cinc membres de La Manada de les mesures cautelars decretades pel tribunal, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN).

L'Audiència navarresa ha pres aquesta decisió després que la fiscalia li sol·licitara ahir dijous que convocara una nova compareixença amb el membre de La Manada Antonio Manuel Guerrero, que dilluns va intentar renovar el passaport a pesar de tindre prohibit abandonar el territori espanyol.

En aquesta compareixença, la fiscalia sol·licitarà la mesura cautelar d'ingrés a la presó "davant del risc de fugida manifest per l'intent de trencament de la mesura expressament acordada en l'acte per la qual no podia obtindre un nou passaport en el futur".

Antonio Manuel Guerrero és un dels cinc condemnats a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual amb prevalença comés en els santfermins del 2016. La setmana passada, l'Audiència de Navarra va decretar la llibertat provisional dels cinc condemnats sota fiança de 6.000 euros i amb la prohibició, entre altres mesures cautelars, d'abandonar el territori nacional.

En concret, l'Audiència Provincial de Navarra ha requerit al cap de la Policia Nacional d'Andalusia Occidental que informe "immediatament" sobre si el condemnat va comparéixer en l'oficina de passaports i dni de Tablada (Sevilla), quin dia i a quina hora va comparéixer, i si tenia cita prèvia i, en aquest cas, qui la va sol·licitar i quin dia.

També sol·licita la identificació dels funcionaris de la Policia que el van atendre, els termes en què es va desenvolupar la conversa i si Guerrero va exhibir la resolució de l'Audiència de Navarra en la qual se li imposava l'obligació d'entregar el passaport, i també les raons per les quals "aquesta compareixença no va ser posada en coneixement d'aquest tribunal immediatament".

També et pot interessar

stats