La Guàrdia Civil i l'FBI detenen un jove a Sant Vicent del Raspeig per difondre propaganda jihadista

L'arrestat havia estat anteriorment implicat ideològicament amb el moviment Red Skin i tenia diversos antecedents policials.

Moment de la detenció
Moment de la detenció / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta amb l'FBI, han detingut a Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) un jove per difondre propaganda jihadista en diferents plataformes d'internet on destacaven sales sobre armes i jocs en línia, segons han informat fonts de l'institut armat. El jove mostrava en les publicacions una "completa afinitat amb els postulats més violents del grup terrorista Daesh, amb l'edició i difusió de múltiples continguts audiovisuals de contingut terrorista".

Així, havia arribat a gestionar personalment diversos fòrums i repositoris multimèdia vinculats a l'entramat oficial del grup islàmic, difonent milers d'arxius de vídeo i aportant informació sobre la creació, ús i maneig d'armes. Anteriorment, havia estat molt implicat ideològicament amb el moviment Red Skin i tenia diversos antecedents policials, tant en l'àmbit domèstic com en l'escolar.

El bot com a col·laborador actiu del terrorisme jihadista es va produir presumptament en 2019, encara que havia passat desapercebut en el seu entorn perquè passava la pràctica totalitat del dia connectat a l'àmbit virtual des del seu domicili, segons les mateixes fonts. En la labor propagandística ha utilitzat plataformes de videojocs en línia de caràcter violent, cosa que li permetia contactar amb més joves, fins i tot algun d'ells, menors d'edat.

El treball conjunt entre l Guàrdia Civil i l'FBI posa en relleu "l'estreta cooperació i compromís existent" entre les dues institucions en matèria de terrorisme, i "la necessitat determinant de centrar el major nombre d'esforços internacionals possibles contra l'estratègia propagandística de Daesh", han recalcat des de l'institut armat. Una col·laboració especialment important en les xarxes socials.

També et pot interessar

stats