La Guàrdia Civil i l'FBI detenen 31 pedòfils per captar 145 xiquets per internet

L'operació Craven es va iniciar el 2016 amb la detenció d'una persona a Alacant i el tancament de la plataforma d'internet.

La Guàrdia Civil i l'FBI han fet balanç de l'operació Craven contra la pedofília
La Guàrdia Civil i l'FBI han fet balanç de l'operació Craven contra la pedofília / Arxiu

L'operació Craven contra la pedofília ha permés la detenció de 31 persones i la identificació de 145 menors. La Guàrdia Civil i l'FBI han fet balanç d'aquesta operació que es va iniciar l'any 2016 amb la detenció d'una persona a Alacant, i que ha permés el tancament de la plataforma d'internet des d'on es difonia material de contingut sexual. 

A Espanya s'han arrestat tres persones, entre elles, l'home d'Alacant que ja ha sigut jutjat i condemnat a 180 anys de presó. La majoria de les actuacions policials s'han dut a terme als Estats Units.

 

Entre els detinguts hi ha els anomenats 'caçadors', que tenien el paper de rastrejar menors per les xarxes socials, principalment xiquetes entre 8 i 14 anys, a qui enviaven enllaços animant-les a participar en la plataforma amb jocs propis de la seua edat. Una vegada es guanyaven la seua confiança, les incitaven a seguir altres pràctiques de contingut sexual.

També et pot interessar

stats