La Guàrdia Civil investiga una estafa a València amb la vacuna d'AstraZeneca

Tres persones es van posar en contacte telefònic en diverses ocasions amb la Conselleria de Sanitat Universal oferint proveir en un termini de dos dies les dosis necessàries

Astrazeneca
Vial de la vacuna d'AstraZeneca contra el coronavirus

L'Equip de Delictes Econòmics de la UOPJ de la Comandància de la Guàrdia Civil de València investiga tres persones, dos homes i una dona, a València i Barcelona per temptativa d'estafa a la Conselleria de Sanitat Universal de la Comunitat Valenciana, relacionada amb la venda de dosis de la vacuna AstraZeneca en el marc de l'operació Vaccine.

Al gener de 2021, abans que l'Agència Europea de Medicaments aprovara per al seu ús aquesta vacuna, els autors es van posar en contacte telefònic en diverses ocasions amb la Conselleria de Sanitat Universal, oferint proveir en un termini de dos dies les dosis necessàries, facilitant el preu final de cada dosi una vegada formalitzat la comanda ja que aquest preu dependria del volum de dosis sol·licitades. Al·legaven actuar en nom d'un reconegut distribuïdor farmacèutic establit a la Regió de Múrcia.

Sanitat Universal va posar els fets en coneixement de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i de l'Oficina de Lluita contra el Frau de la Unió Europea (OLAF), que han treballat amb la Guàrdia Civil a través dels canals internacionals de cooperació.

Agents de l'Equip de Delictes Econòmics realitzaren una inspecció en els magatzems del suposat distribuïdor farmacèutic establit a Múrcia, concloent que no existia cap lot de la vacuna en aquests magatzems. Finalitzades les perquisicions començà l'operació en dues fases: en la primera s'investigaren dues persones a València, i en la segona, una a Barcelona.

També et pot interessar

stats