La Guàrdia Civil investiga un home per un incendi forestal al paratge de La Cabrera, a Bunyol, el 2020

Les investigacions han determinat que l'incendi es va produir pel mal estat d'unes instal·lacions elèctriques. Les diligències han passat a la Fiscalia del TSJCV 

A Bunyol investiguen un home per un incendi

Els agents del Seprona de la Guàrdia Civil d'Utiel investiguen un home de 32 anys per un presumpte delicte d'incendi forestal, en relació amb un foc declarat al paratge de La Cabrera, a Bunyol, molt prop del parc eòlic, que va cremar 190.000 m² de pinar i bosc a l'estiu del 2020. Les diligències han passat a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

L'incendi va ser el mes de setembre del 2020 i, pel que sembla, el va provocar un cablejat elèctric que estava danyat i que va produir espurnes damunt de la vegetació del lloc, segons ha explicat la Benemèrita.

El Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals de la Generalitat va fer les investigacions i va determinar que les causes van ser les altes temperatures en aquells dies i les espurnes provocades per menudes metàl·liques deformades del cablejat elèctric sobre la vegetació seca. Finalment, les actuacions van culminar amb la investigació de l'home, de 32 anys, com a suposat autor d'un delicte d'incendi forestal. 

També et pot interessar

stats