La Guàrdia Civil investiga un accident en la via ferrada de Redovà

Un jove de 24 anys de la Vila Joiosa va patir un accident dissabte, tres dies després de la inauguració oficial.

VÍDEO | La Guàrdia Civil investiga un accident en la via ferrada de Redovà

La Guàrdia Civil del Consorci Provincial d'Alacant investiga l'accident que va patir, el dissabte 25, Pablo Pascual, de 24 anys veí de la Vila Joiosa, en la via ferrada de Redovà. El jove muntanyenc començava a caminar pel pont tibetà quan es va despenjar. Va caure per un terraplé quan, de manera sobtada, se soltaren dos ancoratges de la línia de vida on ell estava subjectat amb la dissipadora. El xic pateix colps per tot el cos i un tall profund a la mà dreta.

Pablo Pascual ha explicat a la televisió d’À Punt que anava amb tres amics quan, de sobte: "vaig sentir que alguna cosa es destensava i vaig caure d'esquena". Segons queia, va rebre l'impacte d'una pedra gran que el va colpejar a l'esquena. "Afortunadament la motxilla i la botella d'aigua que portava dins van mitigar el colp", ha explicat. A aquesta pedra, d'uns 40 quilos, estaven enganxats els dos ancoratges que es van desprendre per raons que, ara per ara s'investiguen.

El jove, que està federat, va avisar el Grup de Rescat de la Guàrdia Civil (GREIM), que va posar en coneixement de la Policia Local de Redovà el que havia passat. El regidor d'Esports de Redovà, que va acudir on estava sent atés el jove, va decidir precintar la via ferrada i va donar avís a l'empresa constructora Vía Libre, de València. L'endemà, feren una inspecció de la instal·lació esportiva i repararen els desperfectes on havia tingut lloc l'accident. Una volta comprovat que tot estava en orde, van obrir la via ferrada de nou.

El responsable de Vía Libre, Fernando Arranz, es va personar dilluns a la caserna de la Guàrdia Civil de Callosa del Segura per a informar dels fets. No descarten que siga un acte vandàlic. L'Ajuntament de Redovà ha invertit 60.000 euros en la construcció de la via ferrada (projecte i execució). L’alcalde, Emilio Fernández, ha afirmat que és una ferrada segura i que el més important és garantir la seguretat de les persones que en fan ús. Emilio Fernández està a l'espera de l'informe de l'empresa Vía Libre i demanarà el que redacten els bombers. "Quan tinguem la informació la donarem a conéixer a través del web de l'ajuntament i de les nostres xarxes socials", ha dit.  

Les dos possibilitats que estarien darrere de l'accident són un acte vandàlic o un defecte de construcció. Siga com siga, la investigació està oberta. Els fets ocorregueren només tres dies després de la inauguració oficial de la via ferrada de Redovà, la més llarga de la Comunitat Valenciana.

En les xarxes socials els usuaris demanen més seguretat. L'accident ha causat una certa inquietud entre els esportistes, ja que era una instal·lació molt desitjada i esperada per les seues característiques. 

També et pot interessar

stats