La Guàrdia Civil investiga l'accident mortal d'un home durant un passeig en dromedari a Manises

Els dromedaris de l'empresa van causar un altre accident amb dues menors ferides durant una fira medieval a Dénia el 2015.

Instal·lacions de l'empresa de rutes a dromedari que està sent investigada / À Punt NTC

La Guàrdia Civil investiga la mort d'un jove de 22 anys durant un passeig amb dromedari pel parc fluvial del Túria.

L'accident va tindre lloc fa una setmana a Manises, en les proximitats de l'empresa d'aventura que ofereix el servei. Segons avança el diari Las Provincias l'animal es va desbocar. La víctima, que anava amb la seua germana en una cadira doble, va caure a terra i es va colpejar al cap. L'impacte li va causar lesions cerebrals irreversibles, i va morir dies després a l'Hospital La Fe de València.

Els participants en l'activitat no portaven casc, una mesura de protecció que sí que és obligatòria en les classes d'equitació. Tanmateix, aquesta protecció sí que s'anuncia en portals externs on l'empresa comercialitza l'activitat.

Un altre accident el 2015

L'empresa està especialitzada en rutes a camell i dromedari, té una granja escola i ofereix els animals per a esdeveniments a tot Espanya. Segons ha pogut conéixer À Punt, el 2015 es va veure involucrada en un altre accident greu a Dénia (Marina Alta). Llavors, dos menors de sis i set anys van resultar ferides per l'envestida de dos dromedaris durant una fira Medieval. Una de les xiquetes es va trencar el fèmur i l'altra va patir la mossegada d'un dels animals.

La firma ha passat dificultats per la falta d'activitat durant la pandèmia, fins al punt d'activar una col·lecta pública per a poder alimentar el seu ramat. À Punt ha contactat amb els seus gestors, què han declinat participar en aquesta informació.

També et pot interessar

stats