La Guàrdia Civil investiga cinc menors per falsejar amb intel·ligència artificial fotografies de dones i xiquetes nues

Se'ls acusa d'un delicte de revelació de secrets per modificar fotografies obtingudes de les xarxes socials i difondre-les

Imatge facilitada per la Guàrdia Civil d'un web en què es podrien modificar fotografies amb aquesta finalitat / Guàrdia Civil
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de febrer 2024 - 15:32 Actualitzat: 19 de febrer 2024 - 22:09

La Guàrdia Civil investiga cinc menors per la modificació d'imatges amb intel·ligència artificial i la posterior difusió sense el consentiment de les protagonistes, segons ha informat aquest dilluns en un comunicat. S'han acreditat un total de dèsset dones perjudicades, tretze d'elles menors d'edat.

La direcció de dos instituts d'educació secundària de la província de València van fer sonar l'alarma el passat mes de novembre per la difusió de fotografies de menors d'edat modificades per simular que estaven completament nues.

De la informació obtinguda pels agents, es va poder determinar la presumpta autoria de cinc menors d'edat, que haurien obtingut les fotografies de les xarxes socials de les víctimes. Se'ls investiga per un presumpte delicte de revelació de secrets. Les diligències han sigut entregades en Fiscalia de Menors de València.

També et pot interessar

stats