Una operació contra dos empresaris alacantins destapa una nova ruta d'importació d'haixix

Els empresaris, del sector del transport, s'havien aliat amb experimentats narcotraficants per a introduir haixix del Marroc des de les Canàries

Camió on la Guàdia Civil ha trobat
Camió on la Guàdia Civil ha trobat més d'una tona i mitja d'haixix / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut sis narcotraficants en una operació iniciada a l'agost i que ha posat al descobert una nova ruta d'introducció d'haixix a la península des del Marroc a través de les Illes Canàries. L'organització criminal estava liderada per dos empresaris del sector del transport alacantí, amb qui col·laboraven dos experimentats narcotraficants.

L'operació Aristarco, que dirigeix el jutjat d'instrucció número 2 de Molina de Segura (Múrcia), ha portat a intervindre més d'una tona i mitja d'haixix quan eixia de Fuerteventura amb destinació a la península, oculta en un doble fons habilitat en un camió cisterna.

Les investigacions es van iniciar l'estiu passat arran de la compra d'un vell semiremolc cisterna per un conegut delinqüent del municipi murcià de Las Torres de Cotillas. La Guàrdia Civil va saber que aquest home havia llogat també un tractor, a través del finançament d'una empresa alacantina, i que estava en tràmits per a traslladar el semiremolc a les Illes Canàries.

La vigilància del camió va portar els agents a Motril, Granada, on van carregar el vehicle amb una quantitat simbòlica de melasses de canya de sucre, per a continuar la ruta cap a territori insular. Hores després d'arribar a l'illa, el conductor va tirar per un barranc la càrrega i l'endemà va ser interceptat amb 1.600 quilos d'haixix quan tractava d'abandonar l'illa.

Les perquisicions realitzades sobre aquest sospitós van permetre saber que havia creat a Fuerteventura una empresa pantalla, de productes hortofructícoles, per a donar cobertura legal als enviaments de droga.

Se sospita que algunes de les partides d'estupefaents tenien com a destí final altres països de l'entorn comunitari, afirma la Guàrdia Civil.

Amb la detenció dels sis membres com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, per tràfic de droga, i de pertinença a organització criminal, la Guàrdia Civil dona per desmantellada aquesta organització delictiva.

També et pot interessar

stats