La Guàrdia Civil intercepta un veler amb una tona de cocaïna a l'oest de l'illa de La Palma

L'embarcació Majic, de pavelló croat, realitzava una "nova ruta africana".

En diverses estances del veler es van trobar 980 paquets de cocaïna
En diverses estances del veler es van trobar 980 paquets de cocaïna

La Guàrdia Civil ha interceptat en aigües internacionals, a unes 88 milles a l'oest de l'illa de La Palma (Canàries), un veler carregat amb una tona de cocaïna, i ha detingut els tres tripulants, de nacionalitat croata, tots amb antecedents vinculats al tràfic de drogues i d'armes.

La recerca, dirigida per l'Audiència Nacional, va començar al febrer i s'ha centrat en una "nova ruta africana" que ha portat la Guàrdia Civil a constatar que cada vegada està "més consolidada" la presència a Espanya de membres de bandes criminals d'Europa de l'Est encarregats de fer aquests viatges transoceànics.

Sota la direcció de l'Audiència Nacional, la recerca ha permés practicar en paral·lel diversos registres a Croàcia, després que els agents del Grup Central Antidrogues de la Unitat Central Operativa seguiren el fil de diferents informacions sobre l'embarcació Majic, de pavelló croat, que a criteri dels agents la vincularien directament amb el tràfic internacional de substàncies estupefaents a gran escala.

L'abordatge del Majic es va dur a terme la matinada de dimecres. En diverses estances del veler es van trobar 980 paquets de cocaïna. Per a aquesta operació va ser fonamental la col·laboració de les autoritats de Croàcia, que va permetre determinar que l'embarcació havia salpar a finals de febrer des de Dubrovnik en direcció a Montenegro.

També et pot interessar

stats