La Guàrdia Civil intercepta 22 immigrants de dues pasteres en platges de Xàbia i l’Alfàs del Pi

Un total de 13 persones han arribat aquest dimarts a la cala de Portitxol, a Xàbia, i els altres nou ho han fet a l'Alfàs del Pi

Imatge d'arxiu de l'arribada de tres pasteres al decembre de 2020 a les costes de la Marina Baixa
Imatge d'arxiu de l'arribada de tres pasteres al desembre de 2020 a les costes de la Marina Baixa / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha localitzat 22 persones migrants aquest dimarts després d'arribar en dues pasteres a les costes de Xàbia, a la Marina Alta, i a l'Alfàs del Pi, a la Marina Baixa, amb el que s'eleven a 45 els immigrants que han arribat al litoral alacantí des de dilluns, segons han informat fonts de Creu Roja. Aquest dilluns van arribar altres dues pasteres amb 23 persones a la cala Manzanera de Calp, a la Marina Alta. 

A la cala del Portitxol i a l’Alfàs del Pi

En concret, a la cala de Portitxol, a Xàbia, 13 persones indocumentades, tots ells homes, han sigut localitzats ja en terra al voltant de les 12:00 h per la Guàrdia Civil. Les autoritats havien sigut alertades de la presència d'aquesta pastera per un testimoni. Pel que sembla, són d'origen algerià. De tots ells, 7 han sigut traslladats a la Creu Roja del port d'Alacant i es preveu l'arribada a la mateixa destinació dels 6 restants.

Altres 9 immigrants que viatjaven en una segona embarcació, tots ells homes, majors d'edat i de nacionalitat algeriana, han sigut localitzats a l'Alfàs del Pi i conduïts també al port de la capital alacantina, on han rebut assistència per part de Creu Roja.

Segons han assenyalat fonts de la institució humanitària, aquestes 9 persones es troben en bon estat de salut i s'està a l'espera que Sanitat els faça una prova PCR de detecció de la Covid-19.

També et pot interessar

stats