La Guàrdia Civil fa explotar un projectil de fa setanta anys localitzat al llit del riu a Bunyol

L'explosiu, trobat per un veí a la zona d'El Turche", podria haver sigut arrossegat per les últimes pluges

Projectil d'artilleria trobat a Bunyol
Projectil d'artilleria trobat a Bunyol / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil van fer explotar aquest dilluns un projectil d'artilleria, d'uns setanta anys d'antiguitat, que un veí de Bunyol havia trobat al llit del riu, a la zona d'El Turche, i que, pel que sembla, les fortes pluges l'havien arrossegat i havia ara havia quedat al descobert, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

En menys d'una hora, els agents de l'Equip de Desactivació d'Explosius (EDEX) de la Comandància de la Guàrdia Civil de València hi van arribar i es van fer càrrec de la situació, en feren una explosió controlada en una pedrera i el projectil va quedar totalment inutilitzat, ja que encara tenia pólvora activa a l'interior.

Els agents s'hi van fer càrrec de la situació. En una primera inspecció ocular, van identificar l'artefacte com un projectil d'artilleria, encara amb tots els elements, de 90 mil·límetres de calibre.

Segons l'avaluació que hi feren, és "molt probable" que aquest explosiu provinguera d'un antic polvorí de l'Exèrcit de Terra que va explotar en la dècada dels anys cinquanta, i que algunes de les municions no arribaren a fer-ho i caigueren als voltants de la localitat.

També et pot interessar

stats