La Guàrdia Civil deté deu persones per una estafa en línia de venda d'articles electrònics

El líder d'aquesta banda va ser detingut i posat a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de la Vila Joiosa, que va decretar el seu ingrés a la presó

Imatge d'arxiu d'un dispositiu de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un dispositiu de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut deu persones, entre 20 i 49 anys, dins de l'operació Electronicplay. Els detinguts es dedicaven a estafar per internet amb webs falsos on, suposadament, venien material electrònic que els compradors mai rebien. Se'ls acusa de pertinença a banda criminal, blanqueig de capitals, estafa i usurpació d'estat civil. En total van estafar 160 persones a tot Espanya i van obtindre un benefici de 240.000 euros.

El 8 d'abril es va dur a terme un operatiu conjunt en diferents municipis de la Comunitat de Madrid que va finalitzar amb un registre domiciliari a Colmenarejo. En aquest van decomissar dispositius mòbils, routers wifi, targetes telefòniques, equips informàtics i vint comptes bancaris vinculats a la trama. El líder d'aquesta banda, va ser detingut i posat a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de la Vila Joiosa, que va decretar el seu ingrés a la presó.

L'activitat de la banda va començar el novembre del 2021, aprofitant el Black Friday. Les víctimes queien en l'estafa per l'aparença de la web, la publicitat i els telèfons d'atenció al client. Una volta feien la compra efectuen els pagaments per transferència bancària o Bizum. Quan els articles comprats no arribaven i no eren atesos per atenció al client, els afectats van interposar les pertinents denúncies arran de les quals van començar les investigacions.

Les perquisicions van revelar que, per a complicar a la policia la traçabilitat dels diners estafats, la banda feia servir mules, que a canvi, de percentatges i comissions, obrien comptes bancaris, línies telefòniques i creaven moneders virtuals a través de plataformes de criptomonedes.

Finalment, les investigacions de la Guàrdia Civil van revelar les identitats d'alguns dels membres de la banda i van continuar fins a localitzar els seus líders.

També et pot interessar

stats