La Guàrdia Civil deté deu persones arribades en pastera a Altea

Els migrants, tots adults, han rebut assistència de la Creu Roja a la caserna i presenten un bon estat de salut.

S’han localitzat dues embarcacions a la cala del Morro de Toix, a la zona del Mascarat, una àrea de cales i penya-segats entre Altea i Calp
S’han localitzat dues embarcacions a la cala del Morro de Toix, a la zona del Mascarat, una àrea de cales i penya-segats entre Altea i Calp / Amparo Peiró

La Guàrdia Civil d'Altea ha detingut deu homes que aquesta matinada han arribat en algunes pasteres a la zona del Morro de Toix. Els migrants, tots adults, han rebut assistència i presenten bon estat de salut.

L'equip de la Creu Roja ha prestat ajuda als migrants en dependències de la Guàrdia Civil, on els ha oferit assistència sociosanitària i els ha proporcionat aigua i alimentació.

La Guàrdia Civil ha rebut l’avís d'un veí de la zona poc després de les huit del matí i ha muntat un dispositiu per a localitzar els migrants. Els agents han trobat dues embarcacions a la cala del Morro de Toix, a prop del port de Campomanes, a la zona del Mascarat, una àrea de cales i penya-segats entre Altea i Calp. 

A les pasteres hi havia algunes persones a bord, procedents del nord d’Àfrica i que havien aprofitat el bon estat de la mar i la visibilitat d'aquesta nit passada per a intentar arribar a la costa. 

També et pot interessar

stats