La Guàrdia Civil deté a Altea un captador del Daesh

El detingut, un ciutadà marroquí de 50 anys, desenvolupava la seua labor de radicalització jihadista sobre joves a través d'internet.

Detenció a Altea del militant del Daesh dedicat a difondre material propagandístic de l'organització terrorista
Detenció a Altea del militant del Daesh dedicat a difondre material propagandístic de l'organització terrorista / Guardia Civil

Agents de la Guàrdia Civil, amb el suport d'agents de l'Europol, han detingut a Altea un ciutadà marroquí de 50 anys per les seues presumptes activitats terroristes com a radicalitzador i captador de joves per al grup terrorista Daesh. L'actuació conjunta ha permés detectar les activitats que aquesta persona exercia a través d'internet en els joves per a integrar-los en l’Estat Islàmic.

El detingut, amb estada irregular a Espanya, és militant de Daesh i dedicava gran part del seu temps a buscar, editar, comentar i difondre material propagandístic de l'organització terrorista. Ja ha sigut posat a disposició judicial i s'ha decretat el seu ingrés provisional a la presó. La investigació la dirigida el jutjat central d'instrucció número 2 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

En l'actuació també ha sigut detinguda una segona persona presumptament radicalitzada pel reclutador amb la finalitat de comprovar quina implicació té en activitats terroristes. Una vegada que ha declarat en seu judicial ha quedat en llibertat.

El presumpte captador compartia plenament la visió violenta de Daesh i intentava compartir-la i difondre-la entre les persones a les quals es dirigia de manera directa i privada. Cal destacar que havia arribat a incidir que la pandèmia del coronavirus és un càstig contra Occident tal com ha difós Daesh a través dels seus mitjans propagandístics habituals.

Desenvolupava la seua activitat sota l'adopció de contínues mesures de seguretat per a evitar que el detectaren les forces de seguretat. El detingut identificava possibles usuaris en les xarxes socials interessats als quals redirigia posteriorment cap a aplicacions de missatgeria privada amb la finalitat d'aprofundir en els processos de radicalització i facilitar-los continguts digitals de l'organització terrorista.

La detecció precoç de processos de radicalització en persones que estan sota la influència de reclutadors del Daesh suposa ara com ara un dels majors reptes als quals s'enfronten les forces de seguretat pel risc que pot generar per a la seguretat de la ciutadania d'Espanya.

També et pot interessar

stats