La Guàrdia Civil deté als autors d'una dotzena de robatoris amb violència en zones d'oci de Xàbia

Les víctimes eren seleccionades a les portes de les discoteques, per a seguir-les fins que es quedaven soles en zones aïllades. Els detinguts, amb antecedents, han ingressat a la presó sense fiança

Martell i matxet de grans dimensions utilitzats en la baralla
Martell i matxet de grans dimensions utilitzats en la baralla / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes per cometre furts i robatoris amb violència i intimidació en zones pròximes a establiments dedicats a l'oci nocturn de Xàbia. A més, a tots dos, al costat d'un tercer, se'ls ha imputat un delicte de renyina tumultuària. El jutjat d'instrucció de Dénia ha decretat l'ingrés a la presó provisional de tots dos delinqüents.

Les investigacions es van iniciar el mes de juliol del passat any, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement de la comissió de diversos robatoris en zones de discoteques de Xàbia, on pel que sembla el modus operandi i els autors eren molt similars.

Els delinqüents seleccionaven a la seua víctima en zones d'oci nocturn, seguidament les perseguien fins que es trobaven soles en zones més apartades i solitàries.

Tot seguit, mentre un dels delinqüents distreia la víctima, l'altre l'abordava per l'esquena i no dubtava a aplicar violència física en el cas que fora necessari per a obtindre el botí. En alguns dels robatoris, van arribar a deixar sense consciència una de les víctimes.

Els dos detinguts
Els dos detinguts / Guàrdia Civil

Els agents van analitzar les proves i com a resultat d'aquest estudi, van dirigir les seues sospites en dos delinqüents residents a Xàbia i coneguts pels seus antecedents policials per fets relacionats contra el patrimoni i el tràfic de drogues.

Una vegada que es va poder acreditar la participació dels identificats en deu delictes de robatori amb violència, dos delictes de furt i un delicte d'estafa per utilitzar una targeta bancària sostreta, ocorreguts a Xàbia, es va desplegar un dispositiu policial per a atrapar als delinqüents.

Com a resultat d'aquest dispositiu, el dia 1 de març en un dels carrers de Xàbia, tots dos delinqüents i un tercer van iniciar una baralla entre ells, fent ús d'un matxet de grans dimensions i un martell, per un tema vinculat a la venda de drogues.

Els tres individus van rebre assistència mèdica a causa de les lesions, per a posteriorment acabar en les dependències de la Guàrdia Civil de Xàbia, on van ser detinguts per un delicte de baralla tumultuària. A més, als dos investigats pels robatoris se'ls va imputar els delictes de robatori amb violència i intimidació, furt i estafa.

Tots els involucrats, tres homes estrangers amb edats compreses entre els 22 i 26 anys, juntament amb les armes utilitzades, han sigut posats a la disposició del jutjat d'instrucció de Dénia, el qual ha decretat l'ingrés a la presó dels dos delinqüents que es dedicaven a robar, i llibertat per al tercer.

També et pot interessar

stats