La Guàrdia Civil deté 60 persones per l'estafa de la falsa herència

Formaven part d'una xarxa internacional que ha sigut desarticulada a València.

La Guàrdia Civil deté 60 persones per l'estafa de la falsa herència
La Guàrdia Civil deté 60 persones per l'estafa de la falsa herència

La Guàrdia Civil ha desarticulat a València una organització internacional que es dedicava a cometre estafes amb la promesa d'una herència inexistent i que exigia, per a cobrar-la, fer avançaments de diners, un modus operandi anomenat cartes nigerianes. Es calcula que la quantitat estafada podria superar els 20 milions d'euros.

En el marc de l'operació Risala, 60 persones han sigut detingudes i 5 més estan sent investigades pels delictes d'estafa, blanqueig de capitals i organització criminal. A més, s'han intervingut més d'un milió d'euros en bitllets simulats de dòlar, 250.000 bitllets de valor divers i s'han bloquejat 270.000 euros en comptes bancaris.

S'han realitzat 9 registres en diferents poblacions valencianes, on s'ha intervingut nombrosa documentació, telèfons mòbils, ordinadors i la caixa forta on els presumptes estafadors feien creure a la gent que s'amagava l'herència.

La investigació es va iniciar en febrer de 2018, arran la denúncia d'una dona que va rebre un dels correus que l'organització enviava massivament, i que va sospitar que podria tractar-se d'una estafa. La majoria de les víctimes havien nascut entre els anys 40 i 50 del segle passat i residien principalment en països estrangers, com els Estats Units, Noruega, Suècia, Austràlia i Alemanya.

També et pot interessar

stats