La Guàrdia Civil desmantella una plantació de marihuana en un xalet de Pego

S'hi han intervingut 295 plantes de marihuana i els agents han acordonat la zona perquè l'autor no escapara.

Vídeo: Guàdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha descobert, en el marc de l'operació Ruspe, un cultiu interior de marihuana en el soterrani d'un xalet unifamiliar de dues plantes a Pego. L'autor de 34 anys, de nacionalitat russa, ha sigut detingut per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Després de passar a disposició judicial, s'ha decretat presó incondicional sense fiança.

Les perquisicions policials es van iniciar quan els agents van percebre una olor de marihuana provinent de l'habitatge i van organitzar un dispositiu de vigilància als voltants del xalet. Davant de la possibilitat que l'autor s'escapara, en part per les grans dimensions del domicili, l'equip d'investigació ha comptat amb l'ajuda de les patrulles de la Guàrdia Civil de les localitats del Verger, Pedreguer i Pego per a acordonar la zona i procedir a la seua detenció.

Els agents ha descobert que en el soterrani hi havia un cultiu indoor de 295 plantes de marihuana, amb un pes total aproximat de 101 quilograms. El valor estimat que aconseguirien les substàncies estupefaents en el mercat ascendiria a un total de 182.953 euros.

Durant l'escorcoll també s'ha intervingut un grup electrogen, un extractor, una bomba d'aigua, nou garrafes de fertilitzants, diversos llums de calor, ventiladors, aparells d'aire condicionat i transformadors. Com a resultat d'aquesta operació, s’ha desmantellat a més del cultiu de marihuana, un enganxament il·legal de subministrament elèctric.

També et pot interessar

stats