La Guàrdia Civil desmantella un taller clandestí de rehabilitació d'armes a Torreblanca

En l’operació s'han confiscat 33 armes de foc i s'han detingut dos homes de 53 i 54 anys.

En l’escorcoll del taller els agents han trobat 33 armes

La Guàrdia Civil ha desmantellat a Torreblanca, a la comarca de la Plana Alta, un taller clandestí que es dedicava a la rehabilitació d'armes de foc en desús. En l’operació s'han confiscat 33 armes de foc i s'han detingut dos homes de 53 i 54 anys com a suposats autors dels delictes de tinença il·lícita d'armes, tràfic i dipòsit d'armes, municions i explosius.

L'operació Parany es va iniciar quan els agents van requisar una pistola en desús que havia sigut modificada per a disparar foc real. La Guàrdia Civil va localitzar la persona que suposadament es dedicava a la manipulació de les armes, i això va permetre localitzar el taller, on van trobar material per a la fabricació i modificació de les armes.

En l’escorcoll del taller els agents han trobat 33 armes, entre pistoles, revòlvers, rifles i carabines, a més de peces fonamentals per a la fabricació i modificació d'armes. Així mateix, s'han intervingut sis quilos de pólvora, silenciadors, canons, mires telescòpiques, 6.800 cartutxos de munició i de guerra i nombroses ferramentes.

Les armes es venien en el mercat negre

La forma d'actuar dels detinguts consistia a obtindre armes en desús i a modificar-les per a tornar-les a fer operatives. El sistema de fabricació dels canons era artesanal, però molt perfeccionat. Una altra de les actuacions il·lícites consistia a acoblar silenciadors a les armes de procedència legal perquè no foren detectades quan s’usaven amb foc real. Les armes refetes es posaven a la venda en el mercat negre.

També et pot interessar

stats