La Guàrdia Civil desmantella un recinte de baralles de galls amb 200 espectadors a Oliva

L'operació ha suposat dues detencions i 36 sancions per incomplir les mesures contra la Covid-19

Un dels galls intervinguts
Un dels galls intervinguts / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València han desmantellat un recinte habilitat per a baralles de galls clandestines a Oliva, en el qual hi havia al voltant de 200 espectadors. En la intervenció es van rescatar 18 galls, dels quals diversos estaven ferits. Durant l'operació s'ha produït la detenció de dues persones per l'organització de l'esdeveniment il·legal i 36 han sigut sancionades per incomplir les mesures de prevenció enfront del coronavirus, segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Els fets van ocórrer el passat 24 d'abril, quan els agents van tindre coneixement de la possible celebració de baralles clandestines de galls en una nau de la localitat d'Oliva. Davant la sospita, els components de l'Àrea d'Investigació de la Comissaria Principal d'Oliva van posar en marxa l'Operació BASNO2.

Dins de la nau, els organitzadors havien construït una gallera, que és un tipus de ring de baralla perquè els animals pogueren barallar-se, amb utensilis i aparells per a l'arbitratge d'aquestes. I els espectadors podien seure còmodament a les graderies construïdes amb capacitat per a unes 200 persones, amb una visió de l'estil de les corregudes de bous. A més, dins de la nau hi havia una espècie de vestidors amb taquilles numerades per a depositar als galls mentre esperaven el seu torn de competició, així com medicaments, xeringues, bàscula de pesatge, segells de l'associació, talonaris de venda d'entrades i quaderns d'anotacions. Durant el temps que duraven les baralles, els assistents podien comprar entrepans i menjar en una espècie de bar situat a l'interior de la nau.

Els galls van ser atesos per personal veterinari de la Generalitat, que va confirmar la situació de maltractament que patien. La utilització de galls en baralles clandestines està tipificada com a delicte de maltractament animal en el Codi Penal. Les diligències instruïdes han sigut lliurades al jutjat d'instrucció de Gandia, a la Safor, en funcions de guàrdia.

També et pot interessar

stats