La Guàrdia Civil desmantella un narcoxalet de luxe a Xiva on es cultivava marihuana

Els agents han detingut dos dones de 43 i 37 anys per un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric

Narcoxalet desmantellat a Xiva
Narcoxalet desmantellat a Xiva / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat un narcoxalet de luxe a Xiva (Foia de Bunyol) on cultivaven marihuana. Les responsables de la plantació, de 43 i 37 anys, havien modificat la distribució de la zona dels garatges de l'immoble creant un autèntic viver de marihuana. La Benemèrita ha detingut les dos dones per un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

L'operació va començar el passat mes d'agost, com a resposta al pla Miller, creat per a frenar el cultiu i tràfic il·legal de marihuana, i així contrarestar l'augment de narcoxalets detectats en els últims anys. Els agents van percebre un consum anòmal d'energia elèctrica en un xalet de luxe en una urbanització de Xiva que amagava un cultiu de marihuana a l'interior.

A mesura que avançava la investigació, l'equip va constatar una forta olor de marihuana procedent de l'habitatge i també un soroll d'extractors i ventiladors que va confirmar el cultiu d'esta mena de substància il·legal. 

A l'abril, els investigadors van fer un registre en el qual van comprovar com les responsables de la plantació havien modificat la distribució de la zona dels garatges de l'immoble i creaven un autèntic viver de marihuana. A més, s’havien connectat il·legalment a la xarxa elèctrica. Així mateix, s'han confiscat 404 plantes de marihuana, fàrmacs usats per a la millora del rendiment esportiu —esteroides— i més de 1.700 euros. 

Les diligències han sigut entregades en el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Requena.

També et pot interessar

stats