La Guàrdia Civil desmantella a Elx una granja il·legal de tortugues mediterrànies

El propietari de la instal·lació s'enfronta a un possible delicte de tràfic il·legal amb espècies protegides de fauna silvestre, amb penes de presó de sis mesos a dos anys

Les tortugues de la granja desmantellada
Les tortugues de la granja desmantellada / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat una granja il·legal de tortugues mediterrànies, una espècie protegida però popular entre algunes persones com a animal de companyia, en una finca rural d'Elx, al Baix Vinalopó. A la granja hi havia 27 exemplars d'aquest rèptil.

El Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil ha informat aquest dimecres que el propietari de la instal·lació ha quedat en qualitat d'investigat i s'enfronta a un possible delicte de tràfic il·legal amb espècies protegides de fauna silvestre, amb penes de presó de sis mesos ados anys.

L'institut armat ha assenyalat que durant una inspecció rutinària els agents van trobar una zona barrada amb una caseta de fusta condicionada com a granja de quasi una trentena de tortugues mediterrànies (Testudo hermanni). El responsable no tenia la documentació necessària per a tindre aquesta granja ni tampoc els papers que acreditaven l'origen i adquisició legal dels animals, entre altres aspectes.

La tortuga mediterrània és una família de rèptils de terra, herbívors i diürns que pot aconseguir edats similars a les dels humans, i una de les amenaces que pateix per a la seua supervivència és la seua popularitat com a animal de companyia, per la qual cosa està inclosa en l'apèndix II del Conveni de la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (Cites).

Les tortugues intervingudes han quedat allotjades en instal·lacions de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i allí esperen que les autoritats estatals competents resolguen el seu futur.

També et pot interessar

stats