La Guàrdia Civil desarticula una banda pel robatori de tres tones d'alvocats a la Marina Baixa

Se’ls imputen set delictes de furt i un delicte de constitució de grup criminal 

Imatge d'arxiu d'un agent en un camp de cultiu
Imatge d'arxiu d'un agent en un camp de cultiu / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha desarticulat una banda que es dedicava al robatori d'alvocats a la comarca de la Marina Baixa, per a la seua posterior venda il·legal en mercats ambulants de la província. Durant l’operació Or Verd s’ha detingut una persona de 46 anys i se n’investiga dues més de 52 i 21 anys.

Els agents havien detectat un augment significatiu dels robatoris en cultius d'alvocat a la comarca de la Marina Baixa i es va intensificar la vigilància als voltants. Finalment, el 28 de novembre de 2021 van sorprendre aquestes tres persones mentre tractaven de sostraure 150 quilograms d'alvocats en la finca d'un productor de la Nucia.

Durant les investigacions es va determinar que els tres operaven des de feia algun temps en altres localitats de la comarca i se'ls imputen set delictes de furt d'alvocat, en total 3.000 quilos de fruit de les varietats Hass, Lamb Hass, Pikerton i Bacon. A més, se'ls imputa un delicte de constitució de grup criminal, ja que portaven a terme el seu modus operandi de forma clarament estructurada.

No és la primera vegada que la Guàrdia Civil d'Alacant aconsegueix desarticular un grup d'aquestes característiques: el juliol de 2021 es va investigar sis persones per la sostracció de tona i mitja d'alvocats; a l'abril, es va detindre tres persones pel robatori de tres tones; i el setembre de 2020, van ser investigades cinc persones més pel robatori de tres tones i mitja d'aquest fruit.

També et pot interessar

stats