La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal dedicat al tràfic de cocaïna a Alacant i Múrcia

La droga es distribuïa a Oriola, al Pilar de la Foradada i a Torre-Pacheco, fet que generava malestar veïnal per l'elevat nombre de consumidors.

En els escorcolls, els agents han intervingut cocaïna, amfetamina, marihuana, vehicles, armes i 2.500 euros
En els escorcolls, els agents han intervingut cocaïna, amfetamina, marihuana, vehicles, armes i 2.500 euros / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut nou persones, i n'ha investigat una més, integrants d'un grup criminal dedicat a la venda de cocaïna a les províncies d'Alacant i Múrcia. El nombre de consumidors que acudien diàriament als tres punts de venda desarticulats a Oriola, al Pilar de la Foradada i a Torre-Pacheco era molt elevat, un fet que generava preocupació entre els veïns de la zona.

En l'operació s'ha detingut set homes d'entre 35 i 56 anys i dues dones de 27 i 29. Se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues, cultiu o elaboració de droga, usurpació d'identitat i pertinença a organització criminal. Han sigut posats a la disposició del jutjat d'instrucció d'Oriola, que ha decretat l'ingrés a la presó per a sis dels autors. La resta han quedat en llibertat amb càrrecs.

En els escorcolls, els agents han intervingut 150 grams de cocaïna en roca, 160 grams d'amfetamina, 9 quilograms de cabdells de marihuana, telèfons mòbils; tres vehicles, una arma curta, dues armes simulades, i 2.500 euros.

El mes d'octubre passat, agents de la Policia Local del Pilar de la Foradada van trobar més de 5.000 plantes de marihuana en un hivernacle. Després d'unes setmanes d'investigació, els agents de la Guàrdia Civil van localitzar aquesta organització criminal assentada a les comarques d'Alacant i Múrcia, perfectament jerarquitzada.

Poc després, els agents van esbrinar que la banda no es dedicava al tràfic exclusiu de marihuana, més aviat al contrari, el seu negoci principal era el de la cocaïna, si bé distribuïen també èxtasi, marihuana i haixix. La droga era distribuïda a tres punts de venda, dos d'aquests situats a les localitats d'Oriola i el Pilar de la Foradada, al Baix Segura, i el tercer, a Torre-Pacheco, a Múrcia.

Per a burlar les restriccions de la circulació per les carreteres, utilitzaven vehicles a nom d'una empresa, propietat d'un dels membres, amb les quals al·legaven circular per raons laborals. A més, per a eludir la possible investigació policial, empraven identitats falses amb les quals donaven d'alta els contractes de telèfon amb els quals operaven, i fins i tot, per a llogar els locals.

També et pot interessar