La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal dedicat a robatoris, extorsions i tràfic de drogues

S'han aclarit 16 robatoris en establiments de Torreblanca, Moncofa, les Alqueries, Onda, Sogorb, Viver i Geldo i s'han neutralitzat dos punts de venda de droga a València

Un dels detinguts durant l'operació
Un dels detinguts durant l'operació duta a terme a les províncies de Castelló i València / Guàrdia Civil

La Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló ha dirigit l'Operació Extintors, que s'ha saldat amb la detenció de deu persones a les províncies de València i Castelló. S'ha desarticulat així per complet un grup criminal especialitzat en robatoris en gasolineres, bars, establiments de telefonia mòbil, extorsions a través d'una plataforma d'internet i tràfic de drogues.

Als detinguts se'ls atribueixen els delictes de pertinença a grup criminal, 44 delictes de robatoris amb força i violència, sis delictes d'extorsió, tràfic de drogues i blanqueig de capitals, tots comesos a les províncies de Castelló, València, Albacete, Terol, Tarragona, Navarra, Lugo i Tenerife.

S'han aclarit setze robatoris en establiments de Torreblanca, Moncofa, les Alqueries, Onda, Sogorb, Viver i Geldo i s'han neutralitzat dos punts de venda de droga a València.

Els presumptes autors tenien una estructura perfectament organitzada i un rol molt específic. Mentre que uns es dedicaven a cometre els robatoris, uns altres proveïen al grup de vehicles robats i targetes de crèdit obtingudes mitjançant les extorsions comeses a través d'una xarxa social.

Altres membres s'encarregaven de rebre els diners negres de tercers, per a, posteriorment i després d'una compensació econòmica acordada, blanquejar-lo i retornar-lo a l'organització. A més, es dedicaven al tràfic de drogues a València capital, des de dos domicilis.

En la fase final de l'operació, s'han realitzat de manera simultània quatre entrades i registres, en què la Guàrdia Civil es va confiscar d'11.000 euros, més de 70 telèfons, targetes, efectes dels robatoris i eines emprades en la comissió dels delictes.

En els habitatges utilitzats de punt de venda de drogues es va trobar a més 357 grams de cocaïna, haixix i marihuana, a més de gran quantitat de joies i patinets elèctrics.

El jutjat de Castelló ha decretat l'ingrés a la presó de quatre dels detinguts.

També et pot interessar

stats