La Guàrdia Civil d'Alacant investiga set persones per tràfic d'espècies

Mantenien criadors il·legals amb 138 tipus de rèptils, alguns en perill d'extinció.

La Guàrdia Civil d\'Alacant investiga set persones per tràfic d\'espècies
La Guàrdia Civil d'Alacant investiga set persones per tràfic d'espècies

La Guàrdia Civil d'Alacant investiga set persones per estar presumptament implicades en un delicte relatiu a la protecció de flora, fauna i animals domèstics per tràfic d'espècies. També contempla altres delictes de falsedat documental per mantindre granges il·legals amb 138 espècies de rèptils, algunes en perill d'extinció.

El Servei de Protecció a la Naturalesa, Seprona, ha desenvolupat l'operació Motleyali, que va començar al juliol del 2018 després de localitzar, en una partida rural d'Alacant, una granja clandestina amb 40 rèptils de diverses espècies protegides. Tots aquests exemplars van quedar intervinguts cautelarment fins que es poguera verificar l'origen legal.

Posteriorment, la Guàrdia Civil va continuar la investigació i va localitzar dos comerços dedicats a la venda d'animals de companyia, especialment rèptils, un a les comarques del sud i l' altre a les del centre valencià.

A Alacant confiscaren 98 rèptils de diverses espècies, entre els quals cinc tortugues (quatre tortugues mores i una leprosa, totes dues espècies en perill d'extinció), de les quals no pogueren acreditar la lícita procedència.

També et pot interessar

stats