La Guàrdia Civil de Castelló deté sis persones per furtar cable de coure del corredor mediterrani

La investigació va resoldre més de 30 delictes ocorreguts a les províncies de Castelló, València, Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona

El grup desarticulat era expert en robatori de coure de les instal·lacions ferroviàries

La Guàrdia Civil de Castelló ha desarticulat un grup criminal especialitzat en el robatori de cable d'alta tensió en vies fèrries, la majoria del corredor mediterrani. L'operació ha acabat en la detenció a Barcelona de sis persones, quatre de les quals ja estan a la presó, segons ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Les investigacions van començar el gener de 2022 i han resolt més de 30 delictes ocorreguts a les províncies de Castelló, València, Tarragona, Girona, Lleida i Barcelona, la majoria en el denominat corredor mediterrani. En aquesta operació, denominada Feeder, s'estima que els detinguts han provocat danys valorats en 360.000 euros i les pèrdues derivades ascendeixen a més de tres milions d'euros, segons fonts de l'institut armat.

L'organització criminal estava constituïda per sis persones, cadascuna d'elles amb un rol molt específic. Quatre es desplaçaven al lloc on anaven a robar, i arribaven a passar fins a tres dies en la zona abans d'executar els plans. Les altres dues mantenien contacte telefònic des de Barcelona en temps real mentre es produïen els fets.

Els sis integrants de l'organització han sigut detinguts per pertinença a organització criminal i com a presumptes autors de 31 delictes de robatoris amb força, robatori i ús de vehicles a motor, trencament de condemna i delictes continuats contra la seguretat viària. S'han intervingut tres vehicles, tots els dispositius mòbils dels membres del grup, així com eines específiques per a cometre els fets i roba amb la qual fingien ser treballadors de diferents companyies autoritzades a fer treballs en les vies.

El robatori de coure a les línies ferroviàries no és un fet extraordinari. En desembre de 2021, la circulació ferroviària entre València i Castelló de la Plana es va haver d'interrompre per l'incendi del sistema de gestió de trànsit a l'edifici tècnic de l'estació de Massalfassar (Horta Nord). L'incendi va ser el resultat del robatori de mil metres de cable de coure del sistema d'electrificació.

També et pot interessar

stats