La Guàrdia Civil busca un cinqué home per una altra violació de la 'manada' de Callosa d'en Sarrià

Demanen investigar l'amo del pis on va tindre lloc l'abús

Pancarta de l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià contra la violència de gènere
Pancarta de l'Ajuntament de Callosa d'en Sarrià contra la violència de gènere

La Guàrdia Civil intensifica la recerca d'un cinqué home que hauria participat en una altra violació en grup a Callosa d'en Sarrià, en concret, a l'exnòvia d'un dels empresonats. Ja són quatre les dones que han denunciat agressions sexuals per la que es coneix com la 'manada' de Callosa d'en Sarrià.

Alhora, els agents busquen més víctimes. De moment tres dones més han denunciat agressions sexuals per part dels membres de la manada de Callosa. S'afigen a la violació que va denunciar una xica de 19 anys la nit de Cap d'Any, per la qual hi ha quatre detinguts en presó provisional.

Totes acusen com a presumpte autor dels fets el líder del grup, un jove de 22 anys que ja tenia antecedents per violència de gènere i per abusar d'una menor. La Guàrdia Civil el considera un depredador sexual.

Una de les tres xiques que han denunciat ara les agressions és una menor de 17 anys. La Guàrdia Civil ha fet una crida per a localitzar un home i una dona d'uns 50 anys, que la van socórrer la tardor del 2018. L'altra va ser parella del líder de d'esta nova 'Manada' que afirma que durant un viatge el juny de 2018 la va violar després d'una violenta discussió. La tercera dona presumptament agredida ha denunciat que va despertar l'endemà d'una reunió, en la qual estava l'agressor, amb lesions internes i nua fins a la cintura.

Demanen investigar l'amo del pis on va tindre lloc l'abús

La defensa de la víctima plantejarà a la jutgessa que dirigisca la investigació també contra l'amo del pis de Benidorm on van començar els fets, perquè el considera cooperant per omissió. Segons han indicat fonts de la defensa, aquest home va ser "plenament conscient i coneixedor" del que ocorria en aquell moment i no va fer res per a evitar-ho. Això el converteix en cooperador de l'agressió patida per la xica per no avisar la policia ni ajudar-la quan va començar a sentir els seus crits.

Dos detinguts demanen eixir de la presó

Dos dels quatre detinguts han recorregut contra l'orde d'empresonament provisional i reclamen eixir de la presó. El lletrat dels joves ha explicat que el recurs es basa en l'absència de risc de fugida o reiteració delictiva. Per tant, "no es compleixen els requisits que s'han de donar perquè continuen a la presó". Per part seua, les advocades dels altres dos arrestats i enviats a la presó –un d'ells investigat també per tres denúncies més d'abusos i agressions sexuals–, han assenyalat que de moment no han presentat un recurs similar, encara que no el descarten una vegada que avance la instrucció judicial.

Acusen un testimoni per no haver denunciat

L'advocat de la víctima demanarà una ampliació de l'acusació contra un testimoni del cas per omissió del deure de denúncia. L'home assegura que va veure els membres de la manada iniciar l'agressió sexual a la xica, però no va telefonar a la policia. En la seua declaració diu que va auxiliar la víctima a Benidorm, però minuts després va deixar que se n'anara amb els xics cap a Callosa d'en Sarrià, on es creu que es va consumar la violació en grup. Mentrestant, la Guàrdia Civil i l'Ajuntament de Callosa demanen la col·laboració ciutadana per a trobar dos veïns de la Nucia que fa prop de dos mesos van socórrer una altra de les víctimes.

Concentració a la Vila Joiosa

D'altra banda, aquesta vesprada hi ha una concentració a la Vila Joiosa en rebuig per l'agressió sexual que va patir una treballadora de l'hospital de la Marina Baixa. En aquest cas, els agents continuen buscant els dos homes que haurien participat en l'agressió.

Abandona l'advocat del detingut de 24 anys 

L'advocat del detingut de 24 anys ha reunciat aquest divendres. Hi al·legat un "conflicte d'interés". A partir d'ara, només representarà el detingut més jove, de 19 anys, ja que, segons les fonts citades per Europa Press, les dues defenses serien "inassumibles" a mesura que avance el procediment. 

També et pot interessar

stats