La Guàrdia Civil busca el presumpte autor de l'explosió que ha destrossat un edifici a Torrevella

Hi havia nou bombones de butà estratègicament col·locades per tota la vivenda, pintura inflamable i bidons de gasolina.

L'explosió ha deixat una gran quantitat d'enderrocs en el carrer

Una forta explosió de gas aparentment intencionada en una vivenda que estava buida ha causat aquest dijous de matinada importants destrosses en un edifici de Torrevella i ha obligat a desallotjar més d'una quarantena de veïns. Els bombers han buscat durant el matí el propietari del pis per si estava soterrat entre les runes però no l'han trobat, segons han confirmat fonts del Consorci Provincial d'Alacant.

La deflagració ha tingut lloc cap a les 6:20 hores en un domicili ubicat en l'encreuament entre l'avinguda de Diego Ramírez i el carrer d’Apol·lo. La Guàrdia Civil i la Policia Local n'investiguen les causes i treballen amb la hipòtesi que ha sigut provocada, ja que els bombers han trobat a la vivenda fins a nou bombones de gas butà, tres de càmping gas, pots de pintura inflamable i algunes llaunes de gasolina. “Estaven distribuïdes estratègicament per tot el pis, és el que ens ha cridat l'atenció”, ha explicat a À Punt el suboficial de bombers de Torrevella, Toni Pastor.

Ara la policia intenta localitzar l'inquilí, que està en parador desconegut, per a determinar quina implicació té amb el sinistre, i s’ha emés una orde de crida i cerca contra ell. Alguns veïns han apuntat que darrere del sinistre podria haver-hi una revenja del presumpte autor pels conflictes que manté amb altres propietaris. De fet, havien interposat una denuncia contra ell per amenaçar diverses vegades que “volaria” l'edifici, i asseguren que “està malament del cap”.

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha assenyalat que la potent explosió no ha deixat cap víctima mortal. Els serveis sanitaris han hagut d'atendre tres persones en el lloc dels fets amb ferides de caràcter molt lleu, però no ha calgut hospitalitzar ningú.

L'ona expansiva de la detonació ha arrasat tot el barandat de l'edifici en què estava el pis i s’han hagut de desallotjar vint-i-tres vivendes. Les catorze del primer pis han quedat totalment inutilitzades, han precisat els bombers, mentre que les destrosses en la segona planta són més lleus. L'explosió ha esguitat fins i tot l'immoble del costat i les runes han arribat a la façana de l'edifici d'enfront. Una gran quantitat d'enderrocs i mobiliari han eixit disparats cap al carrer, i les runes han danyat també dos vehicles que hi estaven estacionats.

Bombers, Guàrdia Civil i Policia Local s'han desplaçat al lloc dels fets i han evacuat els 45 veïns i veïnes que hi havia a l'edifici. A alguns els han hagut d'atendre per crisis d'ansietat. Un primer informe dels serveis municipals d'arquitectura de Torrevella conclou que l'estructura de l'edifici no ha patit danys. Per això, després d'un intens matí en què els bombers han treballat de valent per tal de retirar totes les runes, el veïnat pot tornar als domicilis, excepte els residents en la primera planta. Previsiblement, serà el consistori el que s'encarregarà de reubicar aquest grup.

També et pot interessar

stats