La Guàrdia Civil apunta que la mort d'un pare i els dos fills a Mijas va ser un accident per no saber nadar

La investigació no troba irregularitats en la piscina i l'autòpsia tampoc revela ferides provocades pel sistema de funcionament.

Piscina a Mijas on un home de nacionalitat britànica i dos dels seus fills menors van morir ofegats
Piscina a Mijas on un home de nacionalitat britànica i dos dels seus fills menors van morir ofegats / Daniel Pérez (Efe)

La investigació realitzada per la Guàrdia Civil sobre la mort de tres persones, un pare i dos dels seus fills, en una piscina d'un complex a Mijas apunta a un tràgic accident, en principi ocasionat per la falta de perícia de les víctimes per a nadar. Així ho han assenyalat els investigadors després d'haver-se realitzat diferents diligències i prendre declaracions a diverses persones.

El fet va ocórrer el dia 24 al voltant de les 13:30 hores al complex Club La Costa quan, segons un membre de la família i únic testimoni directe de l'ocorregut, tres germans de 9, 14 i 16 anys es banyaven a la zona menys profunda de la piscina, mentre els seus pares prenien el sol.

La germana de 14 anys va eixir de la piscina i va veure des de fora que la seua germana xicoteta entrava en la zona més profunda d'on no podia eixir pels seus propis mitjans. En observar aquest fet, el seu germà de 16 anys va acudir en la seua ajuda i va tindre els mateixos problemes per a eixir de la zona profunda.

La germana va donar la veu d'alarma als seus pares i la mare va demanar ajuda a altres veïns mentre el pare entrava en la piscina per a rescatar els seus fills, actuació que no li va ser possible realitzar pel fet que no sabia nadar. Després del rescat dels cossos es van fer maniobres de reanimació infructuoses.

Sense irregularitats en la piscina

Agents del Grup d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) van realitzar diverses proves en el sistema de depuració i reciclatge de l'aigua de la piscina, que incloïa motors i vàlvules, a més d'una immersió per a arreplegar possibles mostres dels fets.

Segons han indicat des de la Guàrdia Civil, "no van trobar cap irregularitat en les esmentades inspeccions"; s'hi va recuperar un casquet de bany propietat de la menor de les víctimes. Igualment, els guàrdies civils van arreplegar mostres d'aigua, que en aquests moments s'analitzen al Centre de Toxicologia.

Mort per ofegament

L'autòpsia dels cossos indica que van morir per ofegament i es descarta, en principi, algun tipus d'intoxicació química. Igualment els cossos no presentaven cap signe que indique mostres de colps produïts per algun dels elements del sistema de funcionament de la piscina.

També et pot interessar

stats