La Guàrdia Civil allibera una dona retinguda durant més d'un any en un habitatge d’Agost

Un matrimoni obligava la dona a treballar tots els dies en faenes de casa i l’allotjava en el garatge.

Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha alliberat una dona d'origen algerià que feia més d'un any que estava retinguda en un habitatge d'Agost (Alacantí) per un matrimoni, que l'obligava a treballar sense descans tots els dies en faenes de casa del mateix domicili i l’allotjava en el garatge.

La víctima, de 48 anys, ha manifestat als agents que "no havia eixit mai de la casa" perquè estava coaccionada i que, "encara que no estava tancada amb clau, la tenien atemorida".

Segons la Benemèrita, la dona havia sigut enganyada per la família, un matrimoni d'empresaris que ha sigut detingut per un presumpte delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral, que l'havien portada a Espanya amb la falsa promesa de contractar-la com a empleada de llar, la qual cosa li permetria sol·licitar un permís de residència a Espanya.

Després de recuperar la llibertat, l'han posada en contacte amb una ONG d'ajuda a les víctimes del tràfic de persones i en l'actualitat es troba residint en una casa d'acollida.

Als arrestats, un home de 50 anys i una dona de 44, se'ls imputen un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació laboral, un delicte de detenció il·legal i un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, segons la Guàrdia Civil. Després de ser posats a disposició judicial han quedat en llibertat vigilada amb càrrecs.

També et pot interessar

stats