La Guàrdia Civil alerta d'un nou frau a persones grans relacionat amb la vacuna de la Covid-19

Es tracta d'una telefonada amb què se'ls informa que un equip de salut anirà a vacunar-los a casa.

Imatge d'arxiu d'una dona parlant per telèfon
Imatge d'arxiu d'una dona parlant per telèfon / Pixabay

La Guàrdia Civil ha alertat que algunes persones grans de Balears i Sevilla han rebut cridades falses en les quals se'ls informava que anaven a vacunar-los a domicili contra la Covid-19. Es recorda a la població que la vacunació comença aquest diumenge en les residències de majors.

Persones grans tant de Balears com de Sevilla han rebut una trucada explicant-los que els serveis sanitaris aniran a administrar-los la vacuna a domicili, cosa que no és certa. Les autoritats sanitàries d'ambdós llocs han rebut consultes de persones denunciant aquest frau, comés sobretot amb persones que viuen a soles.

Així, han demanat a la Guàrdia Civil difusió sobre aquesta estafa per a evitar que cap persona gran puga ser enganyada. La Guàrdia Civil ha publicat aquest missatge al seu compte de Twitter:

"S'han rebut telefonades falses, sobretot a majors, simulant ser el Servei de Salut de Balears per a vacunar a domicili contra la Covid-19. La vacunació començarà el dia 27 en les residències de majors, mai a domicili".

La Guàrdia Civil recomana, a més, que si es rep una trucada d'aquestes característiques, se'n comprove la veracitat en el centre de salut.

També et pot interessar

stats