La Guàrdia Civil acaba per la força una protesta dels funcionaris de presons

Vora 200 manifestants feien una seguda per a reclamar millors condicions laborals i salarials davant el centre penitenciari de Villena.

Vora 200 funcionaris de presons han fet una seguda de protesta a les portes d'Alacant II, el centre penitenciari de Villena

La Guàrdia Civil ha posat fi a la seguda de protesta que 200 funcionaris de presons feien de les 8 del matí, a les portes del centre penitenciari Alacant II, a Villena.  

Els manifestants havien sigut convocats per l'ACAIP, l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries, per demanar condicions laborals i salarials.

Una hora després del començament de la seguda, els agents de la Benemèrita han alçat per la força els funcionaris de presons, que bloquejaven l'accés de tres furgons policials. L'acció ha derivat en moments de tensió entre els agents i els funcionaris, sense que hi haja hagut ferits.

Minuts abans de la protesta, Juanfran Martínez, el portaveu de l'ACAIP Alacant, denunciava en els micròfons de Les notícies del matí, el matinal d'À Punt Mèdia, que les presons valencianes tenen una massificació del 150%. Segons dades facilitades per Martínez, el centre penitenciari de Villena acull 1.200 interns, tot i estar dissenyat per a 700.

El portaveu de l'ACAIP també ha informat que els funcionaris de les presons valencianes són víctimes de 367 agressions cada any, una per dia.  

Per a Martínez, aquest context de massificació i inseguretat també deteriora l'atenció als interns, i fa impossible que es puga garantir el principi de reeducació i reinserció que es pressuposa a l'acció penitenciària.

La reivindicació dels funcionaris del centre penitenciari de Villena també té una justificació econòmica. Amb el lema "Iguals en el treball, iguals en el salari", els funcionaris reclamaven l'equiparació salarial entre els professionals de tot Espanya, ja que, segons informen, pateixen diferències en la nòmina que poden arribar als 600 euros al mes en funció de l'autonomia on treballen.

També et pot interessar

stats