Els guardes de les illes Columbretes suspenen la vaga indefinida

La decisió s’ha pres després de reunir-se amb la direcció de Recursos Humans de Tragsa.

Els guardes de les illes Columbretes suspenen la vaga indefinida
Els guardes de les illes Columbretes suspenen la vaga indefinida / À Punt NTC

Els guardes del grup Tragsa encarregats de vigilar la reserva marina de les illes Columbretes han suspés la vaga indefinida que havia de començar aquest dissabte per a reclamar a l’empresa pública Tragsatec una classificació professional i contractació adequades. 

Segons ha informat en un comunicat el sindicat CGT, la decisió s’ha pres després dels “diversos contactes” que es van mantindre ahir amb la direcció de Recursos Humans de l’empresa i els representants del comité de vaga dels treballadors de la guarda marina de les Columbretes.

Segons afirma el sindicat, Tragsatec, que forma part del grup públic Tragsa, ha traslladat al comité de vaga que el pròxim 7 d’agost “podrà confirmar els terminis d’un possible acord que resoldrà les demandes que han plantejat els treballadors” de la reserva marina. En cas que es confirme que han acceptat les propostes “el comité de vaga desconvocaria immediatament la vaga”. 

Els compromisos consistirien a traslladar al ministeri una proposta que augmente el reconeixement de la jornada efectiva diària i que genere una tercera quinzena de descans anual. Així mateix, també inclouria posar per escrit el manteniment de les condicions laborals dels guardes en el quart conveni col·lectiu del servei de brigades rurals d’emergència, servei de vigilància, manteniment i conservació en la reserva marina de les Columbretes, i en el servei de manteniment i protecció de la reserva marina de Tabarca, un punt que, segons la CGT, ja han acceptat.

A més, s’abordaria la conversió dels contractes eventuals en indefinits, i “la Direcció ha mostrat voluntat d’iniciar un diàleg constructiu que canvie la situació actual de les relacions laborals”. 

 La pròxima reunió serà el 7 d'agost, on es podria confirmar un possible acord entre l'empresa i els treballadors.

També et pot interessar