Guanyar la Grossa: un somni quasi impossible

Malgrat que coneixem les possibilitats de guanyar el premi gran de la loteria, any rere any fem cua a les administracions de loteria

Aquest dijous 22 de desembre se celebrarà el sorteig més esperat de l'any, que es podrà seguir en directe per la televisió d’À Punt i també per la ràdio.

Malgrat que es repartiran 2.520 milions d'euros en premis i que cadascuna de les persones que ha comprat un (o més) números ho fa amb la il·lusió que li toque la grossa, la probabilitat real que els toque és irrisòria. Les persones que saben bé de números ho repeteixen cada any, però la il·lusió sempre supera a la sensata ciència, explica a À Punt el matemàtic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Santi García Cremades.

Cremades posa un exemple molt clar: “si entre tots els cabells del cap només tinguérem una única cana, la probabilitat d’arrencar-nos-en un pèl i que fora eixa cana és la mateixa que la que ens toque la grossa”. 

Però, i si per una casualitat som eixe u entre cent mil i ens toca el màxim premi de la loteria, què hem de fer amb els diners? 

L’analista financer d’Invertia, Eduardo Bolinches, ho té molt clar. Cal planificar inversions en règim de renda variable, perquè malgrat que la borsa està caient i hi ha molta volatilitat, a llarg termini, la renda variable sempre és rendible. 

També et pot interessar

stats