Grups ecologistes consideren algunes propostes del Pla Vega Ren-Hace "insostenibles"

Cinc col·lectius ecologistes i veïnals denuncie que el pla anteposa els beneficis econòmics privats lligats a l'especulació urbanística.

Imatges d'arxiu de la DANA al Baix Segura.
Imatges d'arxiu de la DANA al Baix Segura. / À Punt NTC

Cinc col·lectius ecologistes i veïnals vinculats a la comarca del Baix Segura han advertit aquest diumenge que algunes de les propostes del Pla Vega Ren-Hace són "insostenibles".

Ecologistes en Acció, Amics dels Aiguamolls del Sud d'Alacant, Amics de Serra Escalona, l'Associació de Veïns Sant Miguel Arcàngel i Democràcia en Verd han defensat, en un comunicat conjunt, que el Pla Vega Ren-Hace ha de servir per a establir les bases d'un model comarcal basat en la sostenibilitat i en l'economia circular perquè el territori siga resilient davant el canvi climàtic.

Sota aquestes premisses, han criticat que el projecte suposa una aposta pel turisme residencial. Aquest model, denuncien les associacions ecologistes, anteposa els beneficis econòmics privats lligats a l'especulació urbanística sobre l'ordenació racional i sostenible del territori i l'adequada conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic del Baix Segura.

A més, han lamentat que en la presentació del Pla Vega Ren-Hace es parlara "molt poc o gens" de corredors hidràulics verds, de la protecció de l'horta tradicional o de les zones de laminatge d'avingudes "que cal definir".

Les associacions ecologistes demanen que en el Pla Vega Ren-Hace pesen més la sostenibilitat i la racionalitat a l'hora d'ocupar el territori que els interessos econòmics privats, que semblen perseguir que res canvie a la comarca després de la DANA.

També et pot interessar

stats