El grup Tito Pontet denuncia que l’Ajuntament de Montanejos els ha cancel·lat un concert per cantar en valencià

L’alcalde ha explicat que buscaven bandes que cantaren tant en castellà com en valencià, "perquè Montanejos és una localitat plural"

El grup Tito Pontet denuncia que els han cancel·lat per cantar en valencià / À Punt NTC

La banda alcoiana Tito Pontet ha denunciat a través de les xarxes socials que l’Ajuntament de Montanejos els ha cancel·lat un concert el 27 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, per cantar en valencià. 

En un comunicat, asseguren que havien tancat el concert per al mes de setembre, però que el passat dijous 11 de novembre se’ls va comunicar que l’alcalde havia decidit suspendre l’actuació després de saber que cantaven en valencià. A més, afegeixen que el consistori va justificar la cancel·lació argüint que els caps de setmana apareixen per la localitat "individus d’extrema dreta i volen evitar aldarulls". 

À Punt ha contactat amb l’alcalde de Montanejos, Miguel Sandalinas (PSOE), que desmenteix els fets. Afirma que per a la programació de l’acte, l’Ajuntament buscava grups que cantaren tant en castellà com en valencià, perquè la localitat és "un municipi plural". "No volíem que només es cantara en valencià", ha dit. Així, apunta que des del consistori se’ls va demanar que cantaren en les dues llengües, a la qual cosa el grup va respondre, segons l’alcalde, que només tenien un repertori en valencià. 

Quant a la possibilitat d'un possible altercat dels grups d’extrema dreta, Sandalinas ha assegurat que aquest tipus de fets no és probable “en absolut”. “Montanejos és un lloc d’acollida, no tenim problemes de cap classe”, ha conclòs. 

Davant les declaracions de l'alcalde, la banda ha respost que entre el seu repertori hi ha cançons en valencià, castellà i anglés i que totes elles sonen en els directes "amb el valencià com a llengua vehicular".  

Marzà: “Suspendre cultura per por de l'extrema dreta no és una opció”

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, s’ha pronunciat sobre la cancel·lació del concert a les xarxes. Marzà ha manifestat que la llengua en què es canta “no és mai el problema”, sinó que ho és aquelles persones que no tenen una altra forma de viure que no siga amb “l’odi per bandera”. “Suspendre la cultura per por de l’extrema dreta no és una opció”, ha afegit. 

També et pot interessar

stats