Quin grup de població preocupa en la quarta onada?

Amb la vacunació dels grups de major edat, els perfils de pacients de Covid que arriben als hospitals estan canviant.

La quarta onada, si no aconseguim evitar-la, serà la dels joves / À Punt NTC

La quarta onada, si no aconseguim evitar-la, serà la dels joves. La vacunació ha començat pels grups de major edat i el perfil de pacients de Covid que arriben als hospitals està canviant, tal com ha confirmat a À Punt NTC Javier Millán, president de la Societat de Medicina d'Emergències de la Comunitat Valenciana. "Els pacients són molt més joves que en la segona i tercera onada", ha expressat.

En les urgències, d'altra banda, també es nota ja aquesta tendència. Els pacients arriben cada vegada més joves i, també, més greus. "Tenen quadres més severs que els que veiem en les primeres onades", ha confirmat Millán.

Fins ara el grup més afectat pel coronavirus era el de majors de 80 anys. No obstant això, ara el perill d'acabar a l'hospital comença més bé als 40 o 50 anys. A més, les dades del Ministeri de Sanitat oferides aquest divendres indiquen que la variant britànica ja suposa el 71,4% dels contagis a la Comunitat Valenciana, cosa que fa que els experts recomanen de nou molta prudència.

"Cal extremar la precaució, sobretot la població entre els 30 o 35 anys, perquè és població que encara no està vacunada, estan les terrasses plenes, els centres comercials...", ha conclòs Javier Millán.

També et pot interessar

stats