El grup Anecoop supera per primera vegada els mil milions d'euros en facturació

Malgrat les dades, el volum comercialitzat ha descendit un 14,3% degut a una menor producció en quasi la totalitat dels productes

Assemblea d'Anecoop, aquest dijous
Assemblea d'Anecoop, aquest dijous / Anecoop
21 de març 2024 - 18:31

La facturació combinada de totes les empreses del Grup Anecoop ha sobrepassat per primera vegada la barrera dels mil milions d'euros, fins a situar-se en 1.001 milions d'euros, enfront dels 998 milions d'euros que va obtenir en el passat exercici. La cooperativa agroalimentària ha celebrat aquest matí a l'Auditori Víctor Villegas de Múrcia la seua Assemblea General, on ha presentat les xifres de l'exercici 2022-2023 davant de més 67 socis de tota Espanya.

Anecoop S. Coop. ha aconseguit novament una xifra rècord de facturació de 846,9 milions d'euros, un 2,7% més que l'any anterior, i malgrat la complicada conjuntura econòmica i geopolítica, els agricultors integrats en Anecoop han vist incrementades de manera notable les seues liquidacions, segons ha informat la cooperativa. El volum comercialitzat ha descendit un 14,3% degut a una menor producció en quasi la totalitat dels productes, a conseqüència d'una climatologia adversa.

D'altra banda, el creixement del preu mitjà per quilo pagat als agricultors socis s'ha elevat un 20,7% sobre l'any anterior". Per producte, ha destacat l'increment en facturació d'un 48% en flors i plantes, una línia de producte que cobra impuls dins del grup, i de les hortalisses, amb una pujada del 12%.

Després de la lectura global de l'exercici, els responsables d'Anecoop han volgut recordar la situació geopolítica dels últims anys, en clara referència a la necessitat de no abaixar la guàrdia i "arreplegar el guant" des de la responsabilitat que defineix la missió de la cooperativa de segon grau. En aquest sentit, el seu president, Alejandro Montsó, ha afirmat que, "si bé és cert que la situació és desfavorable per a tots els sectors, el nostre és especialment sensible per molts motius. El més evident, per la immediatesa de comercialització que els nostres productes necessiten i l'ajust quasi diari dels costos de producció". Els responsables d'Anecoop han assenyalat que la rendibilitat passa per l'adopció de mesures amb el suport de la investigació que la cooperativa de segon grau realitza tant al camp com al laboratori. En 2022-2023, el control biològic de plagues, la integració de la intel·ligència artificial per a millorar la producció o la modernització del regadiu basat en la digitalització i les noves tecnologies, han centrat els projectes d'R+D+IT.

El president d'Anecoop ha posat en valor el rol d'Anecoop, les seues 67 cooperatives i empreses sòcies, i els seus milers d'agricultors associats, en el desenvolupament sostenible de l'activitat agrícola. "Hem configurat una estructura poderosa, capaç d'alleujar les limitacions que deixen fora de l'abast de petits i mitjans productors les tecnologies de producció avançada o les pràctiques sostenibles, i que els dota de la força que dona el grup enfront de la negociació en el mercat".

El director general d'Anecoop, Joan Mir, ha repassat els factors en contra als quals el camp ha hagut d'enfrontar-se al llarg dels últims anys: una climatologia adversa, que ha delmat collites; la inflació i el consegüent encariment de les matèries primeres, de l'energia i del cost general de la vida; la competència deslleial per la irrupció de productes de països tercers. En definitiva, factors a què "només podrem fer front des de la innovació en gestió i eficiència", ha reconegut.

Per al director general d'Anecoop, "un clar exemple és el Grup Persimon, on la cooperació i el compromís entre les cooperatives —i amb Anecoop i viceversa— han sigut clau per a la seua evolució".

També et pot interessar

stats