La grossa del sorteig de Nadal ha caigut catorze vegades a València

Altres localitats afortunades són Alacant, premiada en nou edicions, Manises (6), Benidorm (3), Alzira i Alaquàs (2)

Dos xiquets de la residència de Sant Ildefons canten la Grossa en el sorteig de l'any passat
Dos xiquets del Col·legi de Sant Ildefons canten la grossa en el sorteig de l'any passat / Eduardo Parra (Europa Press)

Madrid és la zona d'Espanya que més vegades ha rebut la visita de la grossa de la loteria de Nadal, amb 83 ocasions. A l'altra banda se situa la ciutat autònoma de Melilla, que continua sent l'única on no ha caigut mai aquest desitjat primer premi, dotat amb 400.000 euros el dècim.

Segons dades de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l'Estat, la segona ciutat d'Espanya amb més fortuna torna a ser Barcelona, ja que a la ciutat comtal el primer premi ha caigut un total de 43 vegades.

A aquestes dues grans ciutats els segueixen en matèria de fortuna Sevilla (18) , Bilbao (15), València (14), Saragossa (13) i Cadis (12).

Així mateix, altres ciutats espanyoles han sigut premiades amb la grossa en repetides ocasions al llarg de la història del sorteig. És el cas de Màlaga, on ha caigut el primer premi en onze ocasions; Granada, en deu; Santander i Alacant, en nou ocasions, i la Corunya, en huit, l'última el 2022. Per la seua part, Sant Sebastià i Gijón han sigut premiades en set ocasions, i Palma i Manises, en sis.

També et pot interessar

stats