La grossa (88008) reparteix 40 milions a Vilamarxant i en deixa un pessic en una vintena de localitats valencianes més

El sorteig ha repartit més de 200 milions a la Comunitat Valenciana, dels quals 92,5 pel tercer premi a Biar (Alt Vinalopó)

Alegria a l'administració número 1 de Vilamarxant / À Punt NTC

S'ha fet d'esperar, però l'alegria sempre és benvinguda. La grossa més tardana de la història del sorteig de Nadal ha deixat empremta a la Comunitat Valenciana. Fins a les 13:20 no ha volgut eixir el primer premi de la loteria, un número poc convencional, el 88008, que ha deixat una pluja de milions a Vilamarxant. La localitat del Camp de Túria n'ha venut deu sèries, cent dècims, del cobejat número, que repartirà 40 milions d'euros en el municipi, 400.000 per dècim.

L'alegria ha sigut compartida amb una vintena de localitats valencianes que, en menor mesura, també han repartit dècims premiats: Alaquàs, Alberic, Albaida, Alcossebre, Alfara del Patriarca, Alzira, Benidorm, Benifaió, Carcaixent, Castelló de la Plana, Elx, Gandia, Mislata, Paiporta, Quart de Poblet, Requena, Santa Pola, Torrevella, València i Xàtiva.

Menció a banda mereix l'administració número tres de Manises. Les botes negres de la gerent, Amparo Sanchis han tornat a portar sort. Ha venut tres dècims de la grossa, la setena vegada que l'entrega, part del segon i cinc dels quints. El segon premi, focalitzat a la Corunya i Pontevedra, també s'ha repartit marginalment a la Comunitat Valenciana, amb un grapat de dècims venuts a Manises, la Pobla de Farnals i Benicàssim, on ha deixat 625.000 euros.

La principal alegria de la jornada lotera en terres valencianes l'ha donada el tercer premi, un 31938 que s'ha venut íntegrament a Biar. La localitat de l'Alt Vinalopó, de 3.700 habitants, ha repartit 92,5 milions d'euros, la part més grossa del conjunt de premis repartits a la Comunitat Valenciana. Les paperetes de l'agrupació local del PP i d'associacions com la dels Reis Mags Camp de Mirra anticipen un premi molt repartit entre el veïnat. Un pessic important també ha viatjat a la veïna localitat de la Canyada.

Abans, un dels dos quarts premis, el 93361, ha deixat 36 milions en terres valencianes, el 90% a Alginet (Ribera Alta). L'agrupació local del PSPV ha entregat 4,8 milions a través de 1.200 participacions. 4.000 euros cobraran, per papereta, les persones beneficiades. Entre els afortunats també hi ha el personal de la planta de motors de la Ford d'Almussafes (Ribera Baixa).

La Comunitat Valenciana ha pescat en set dels huit cinquens premis, que han deixat 5.910.000 euros molt repartits de nord a sud, encara que amb especial intensitat a Rafelbunyol (València), que s'ha quedat un "pessic" d'1,8 milions del 57421, repartits en bona part a través d'una falla.

Al migdia ja s'havien entregat els huit cinquens premis. El 54274 ha sigut el més matiner de la jornada. A les 09:39 hores portava la sort a Terol, però la fortuna no tardaria a visitar la Comunitat Valenciana. Un quart d'hora després, una vintena de municipis valencians celebraven el 45353, (6.000 euros per dècim) molt repartit, com també el següent a eixir, el 88979. L'alegria ha estat més concentrada en el cas del 92023, del qual s'han venut deu sèries a Pego (Marina Alta), 600.000 euros, que s'han venut íntegrament en participacions de l'associació de l'orde franciscà, que manté amb vida el convent.

El cinqué, el 01568, tampoc ha esquivat la Comunitat Valenciana, fent parada en les administracions emblema de Manises i Xàtiva, que a les 10:45 h ja havien repartit tres cinquens premis. Més important ha sigut el pessic que ha deixat el següent cinqué, el 86007, a Oriola (Baix Segura), on s'han venut 23 sèries en una mateixa administració, 1,4 milions.

En total, la Comunitat Valenciana ha sigut premiada amb 201.035.000 euros en el sorteig extraordinari de Nadal i recupera el 51,3% dels 391,5 milions d'euros que havia jugat.

També et pot interessar

stats