Grezzi insisteix que la cap d'administració de l’EMT no podia ordenar pagaments

El PP no descarta una moció de censura i Ciutadans ha oferit els seus sis regidors al PSPV.

Foto de portada: Giuseppe Grezzi, en el ple extraordianri de l'Ajuntament de València

El regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha insistit que l'empresa municipal té establits uns procediments que no s'han complit, ja que la cap d'administració "en cap cas podia ordenar" els pagaments que es van realitzar.

Grezzi ha explicat en el ple extraordinari de l'Ajuntament de València per a tractar el frau comés en l'EMT, com es va suplantar la identitat del propi Grezzi i d'un cap de Deloitte per part d'uns defraudadors "externs" a l'empresa.

“Mai hem fet una operació xinesa, una opa xinesa; s'ha fet un frau contra l'empresa pública i hem actuat amb la major rapidesa i la màxima transparència”, ha dit Grezzi. A més, ha assegurat que es va denunciar a les autoritats de manera immediata.

El PP no descarta una moció de censura i Cs ofereix els seus edils al PSPV

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de València, María José Catalá, no descarta presentar una moció de censura en el consistori. Abans del ple, ha dit que espera que la "ruptura de criteris" produïda arran del vot socialista en la comissió siga un "halo d'esperança".

Per la seua banda, el síndic de Ciutadans, Fernando Giner, ha oferit al PSPV els seus sis edils per a "traure" del consistori l'alcalde, Joan Ribó, Grezzi i “ els nacionalistes".

No obstant això, des del PSPV, el regidor Ramón Vilar ha restat importància a les declaracions del vicealcalde de Compromís, Sergi Campillo, que va dir després de la comissió de treball per a investigar el frau que s'havia obert "una crisi de govern sense precedents" que suposava "un abans i un després".

Aprovada per unanimitat la compareixença de Ribó

D’altra banda, l'Ajuntament de València ha acordat per unanimitat que l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, comparega en la pròxima sessió plenària del consistori, l'ordinària del mes d'octubre, per a tractar el frau.

Ribó ha reafirmat la seua "confiança plena" en el president de la companyia, el regidor de Mobilitat Giuseppe Grezzi, i el gerent, Josep Enric Garcia. Ha dit que "des del primer moment" han actuat amb "transparència" i li han fet arribar "tota la informació de què disposaven".

Així mateix, ha agregat que, segons tots els indicis, el frau "es correspon amb mala praxi d'una persona" vinculada a l'empresa i "no a una qüestió procedimental".

També et pot interessar

stats